Αποχώρησε από την Activision ο Bobby Kotick και ιστορίες «τρόμου» ήρθαν αμέσως στην επιφάνεια

“Οι αποφάσεις του έκαναν τα παιχνίδια μας χειρότερα”
01 Ιανουαρίου 2024 12:18
Αποχώρησε από την Activision ο Bobby Kotick και ιστορίες «τρόμου» ήρθαν αμέσως στην επιφάνεια

Έπειτα από ένα πολυτάραχο 2023, η Microsoft κατάφερε εν τέλει να πάρει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές και ολοκλήρωσε πριν μερικούς μήνες την εξαγορά της Activision Blizzard. Όπως είχε ανακοινώσει η εταιρία, με την πάροδο του έτους θα αποχωρούσε ο εδώ και πάρα πολλά χρόνιας επικεφαλής της Activision, ο Bobby Kotick.

Έτσι και έγινε λοιπόν. Ο Kotick διατέλεσε ως CEO της Activision Blizzard μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου για να βοηθήσει με την διαδικασία ενσωμάτωσης της εταιρίας στο Microsoft Gaming τμήμα. Στο άκουσμα της είδησης της αποχώρησής του, κατευθείαν ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας μερικές ιστορίες «τρόμου» από πρώην υπαλλήλους.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι μια ιστορία σχετικά με την απειλή του Bobby Kotick να σκοτώσει έναν υπάλληλο της Activision. Η εν λόγω δημοσίευση ακολουθεί παρακάτω:

Παράλληλα, και ο community manager Andy Belford έσπασε τη σιωπή του για να αποκαλύψει πως οι αποφάσεις του Kotick επηρέασαν την ομάδα του Overwatch 2. Οι developers γνώριζαν για τα προβλήματα που υπήρχαν στην Steam έκδοση και παρακάλεσαν πολλούς μήνες πριν για περισσότερους πόρους, τονίζοντας πως αλλιώς θα ακολουθήσει σίγουρα review bombing. Τελικά, η Activision αρνήθηκε τα πάντα και όντως το χειρότερο σενάριο για τους developers έγινε πραγματικότητα.

Και η εν λόγω δημοσίευση ακολουθεί παρακάτω:

Για την ιστορία, ο Bobby Kotick ήταν ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος CEO στο gaming, ο οποίος μέσα στο 2020 έλαβε πάνω από 154 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως το τέλος της θητείας του στην εταιρία αμαυρώθηκε από τα περιστατικά κακοποίησης που ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας, για τα οποία η Activision κλήθηκε εν τέλει να πληρώσει 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημιώσεις.