Call of Duty: Modern Warfare | 4.75 εκ. ψηφιακές πωλήσεις στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας

Ενώ το Apex Legends έχει τον καλύτερο μήνα του
26 Νοεμβρίου 2019 19:21
Call of Duty: Modern Warfare | 4.75 εκ. ψηφιακές πωλήσεις στον πρώτο μήνα κυκλοφορίας

Το Call of Duty: Modern Warfare κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου για PS4, Xbox One και PC. Ένα μήνα μετά το SuperData μας πληροφορεί πως ο reimagined τίτλος της Activision Blizzard θέτει νέο ρεκόρ στις ψιφιακές πωλήσεις, σημειώνοντας 4.75 εκατομμύρια απ’ όταν κυκλοφόρησε. Μέσα στον Οκτώβριο κατέλαβε την πρώτη θέση στις κονσόλες και την έκτη στο PC, ως το ψηφιακό παιχνίδι με τα περισσότερα έσοδα.

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές την πρώτη θέση κατέλαβε το League of Legends, ενώ ακολούθησαν διάφορα δημοφιλή παιχνίδια κυρίως στην Κίνα, όπως τα Dungeon Fighter Online, Fantasy Westward Journey Online II, Crossfire και World of Warcraft.

Αν και το Apex Legends δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη PC δεκάδα, κατάφερε να πιάσει την ένατη θέση στις κονσόλες, αντικρίζοντας τον καλύτερο μήνα του μετά το launch, φέροντας στα ταμεία της ΕΑ $45 εκατομμύρια και πάνω από $16 εκατομμύρια από in-game αγορές.

Στο στρατόπεδο των mobile games οι συνήθεις ύποπτοι διατήρησαν τις θέσεις τους ή παρέμειναν κοντά σε αυτές που κατείχαν, με το Call of Duty: Mobile να καταλαμβάνει την δωδέκατη θέση συγκεντρώνοντας $57 εκατομμύρια τον Οκτώβριο, εκ των οποίων το 82% προήλθε από iOS συσκευές.

Σε γενικές γραμμές ωστόσο, οι ψηφιακές πωλήσεις του Οκτωβρίου έφτασαν τα $8.84 δισεκατομμύρια, 3% δηλαδή κάτω χρόνο με το χρόνο, εξαιτίας των λιγοστών σε δαπάνη τίτλων σε σχέση με πέρσι. Από την άλλη, το mobile gaming είδε αύξηση κατά 7%.