Call of Duty Modern Warfare: “Δεν ετοιμάζουμε κάποιο loot box σύστημα”

Νέες καθησυχαστικές δηλώσεις από την ομάδα ανάπτυξης
15 Οκτωβρίου 2019 08:50
Call of Duty Modern Warfare: “Δεν ετοιμάζουμε κάποιο loot box σύστημα”

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, τις τελευταίες εβδομάδες είχαν ανάψει τα αίματα στην gaming κοινότητα, σχετικά με την συμπερίληψη loot boxes στο επερχόμενο Call of Duty: Modern Warfare. Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν από μια φήμη που αναφέρει ότι η Infinity Ward θα πουλάει Supply Drops που θα περιλαμβάνουν και όπλα, πέρα από κοσμητικά αντικείμενα. Αυτό έκανε τους παίκτες να φοβούνται πως ο τίτλος θα εξελισσόταν σε pay to win.

Τελικά, φαίνεται πως για την ώρα η Infinity Ward δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο. Ο art director του στούντιο, Joel Emslie, προέβη σε επίσημες δηλώσεις στο Reddit, τονίζωντας ρητά πως η ομάδα δεν ετοιμάζει αυτή τη στιγμή κάποιο loot box μηχανισμό.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

Εξακολουθούν να κυκλοφορούν λανθασμένες πληροφορίες για το Modern Warfare. Αυτό που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή είναι ότι σίγουρα ΔΕΝ δουλεύουμε σε κανένα supply drop ή loot box σύστημα. Επίσης, τα λειτουργικά αντικείμενα ξεκλειδώνονται μέσω του GAMEPLAY. Μείνετε συντονισμένοι, σχεδιάζουμε να αποκαλύψουμε πληροφορίες αυτήν την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως και το Call of Duty: Black Ops 4 αρχικά δεν ήταν γεμάτο microtransactions, ωστόσο τα loot boxes ήρθαν στην πορεία με το Operation Grand Heist update. Η κίνηση αυτή βέβαια δεν είχε γνωρίζει θετική ανταπόκριση από το κοινό, οπότε η Infinity Ward ίσως να μη θέλει να επαναλάβει τα ίδια λάθη. Το αν τελικά το παιχνίδι θα αποκτήσει microtransactions και loot boxes είναι κάτι που θα μάθουμε μόνο με την πάροδο του χρόνου.

Το Call of Duty: Modern Warfare αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου για τα PS4, Xbox One και PC.