Το αφεντικό της Double Fine εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην εξαγορά από τη Microsoft

Φυσικά και ήταν τα χρήματα ο λόγος
10 Ιουνίου 2019 14:38
Το αφεντικό της Double Fine εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην εξαγορά από τη Microsoft

Όπως έγινε γνωστό από την συνέντευξη Τύπου της Microsoft, η Double Fine εξαγοράστηκε και πλέον θα δημιουργεί παιχνίδια αποκλειστικά για τα συστήματα ψυχαγωγίας του Αμερικανικού κολοσσού. Το αφεντικό του studio προέβη μέσω του Twitter επίσημα σε δηλώσεις εξηγώντας τους λόγους που το έπραξε. Ο σημαντικότερος φυσικά ήταν τα χρήματα.

Ωστόσο προφανώς δεν είναι και ο μόνος λόγος. Στο παρακάτω εκτενές video ο Schafer εξηγεί πως το studio του εξαρτώνταν σχεδόν πάντα στη χρηματοδότηση του κοινού και πως η αναζήτηση κάθε φορά κάποιου publisher ήταν μια επίπονη διαδικασία. Όντας τώρα κάτω από την ομπρέλα της Microsoft δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχεί γι’ αυτούς τους λόγους καθώς η εταιρία του εξασφαλίζει σταθερότητα ώστε να επικεντρωθεί στο δημιουργικό κομμάτι περισσότερο.

Το να είμαστε ανεξάρτητοι για σχεδόν μια εικοσαετία σίγουρα μας έδωσε τη δική μας ξεχωριστή ταυτότητα και διαμόρφωσε το πνεύμα της ομάδας. Αυτό δεν μπορείς κανείς να το αλλάξει ούτε να μας κλονίσει. Η Microsoft μας θέλει γι’ αυτό που είμαστε κι για τα παιχνίδια που ήδη φτιάχνουμε.

Το Psychonauts 2 ωστόσο εφόσον είχε ήδη ξεκινήσει πριν την εξαγορά η ανάπτυξή του θα κυκλοφορήσει κανονικά και στο PlayStation 4. Συνεπώς όμως το επόμενα παιχνίδια θα ανήκουν αποκλειστικά στη Microsoft.

Δείτε το εν λόγω video της συνέντευξης στον player που ακολουθεί.