UK Charts: Πτωτική πορεία για τα FIFA 19 και Assassin’s Creed Odyssey

Με το Forza Horizon 4 να σπάει ρεκόρ
08 Οκτωβρίου 2018 07:52
UK Charts: Πτωτική πορεία για τα FIFA 19 και Assassin’s Creed Odyssey

Η καυτή χειμερινή περίοδος έχει ξεκινήσει και αυτή την εβδομάδα είχαμε δύο μεγάλες νέες κυκλοφορίες που ήρθαν να ταρακουνήσουν τα UK Charts. Πιο αναλυτικά το FIFA 19 παρέμεινε στην κορυφή της λίστας, αφού ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη εβδομάδα του ποδοσφαιρικού τίτλου στα ράφια των καταστημάτων και οι πωλήσεις του μειώθηκαν κατά 64%. Η πτώση είναι μικρότερη σε σχέση με το περσυνό κεφάλαιο που είδε μείωση της τάξης του 69%. Συνολικά ωστόσο η εμπορική πορεία του τίτλου μέχρι στιγμής είναι αρκετά κατώτερη του FIFA 18, τουλάχιστον όσον αφορά τα retail αντίτυπα.

Στην δεύτερη θέση των UK Charts συναντάμε το Assassin's Creed Odyssey. Ο τίτλος της Ubisoft πούλησε 26% λιγότερα retail αντίτυπα μέσα στην πρώτη του εβδομάδα σε σύγκριση με το Origins. Ωστόσο, σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το Odyssey καταφθάνει ένα μήνα νωρίτερα, οπότε το διάστημα μέχρι τα Χριστούγεννα που θα καθορίσει και την εμπορική του πορεία, είναι μεγαλύτερο. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το 35% των πωλήσεων του Origins προήλθαν από ψηφιακά αντίτυπα. Είναι πιθανό πως το ποσοστό αυτό έχει ανέβει ακόμη περισσότερο φέτος.

Το τρίτο παιχνίδι των UK Charts είναι το Forza Horizon 4, το οποίο σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες τίτλους κατάφερε να σπάσει ρεκόρ. Συγκεκριμένα, οι retail πωλήσεις του παιχνιδιού ήταν μεγαλύτερες από το Forza Horizon 3 και παραλίγο να ξεπεράσουν το Assassin's Creed Odyssey. Πρόκειται για εξαιρετικά νούμερα αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για αποκλειστικό τίτλο του Xbox One που υπάρχει διαθέσιμος και στο Xbox Game Pass, σε μια εποχή μάλιστα που το ποσοστό των ψηφιακών πωλήσεων αυξάνεται ραγδαία. To Xbox UK επισήμανε ότι το Forza Horizon 4 είναι το παιχνίδι της σειράς με τις γρηγορότερες πωλήσεις.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε τον αποκλειστικό τίτλο του PS4, Spider-Man, ενώ την πέμπτη θέση καταλαμβάνει η αποκλειστικότητα του Nintendo Switch, Super Mario Party.

Ακολουθεί η λίστα με τους πρώτους δέκα τίτλους που σημείωσαν τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο την προηγούμενη εβδομάδα.

  1. FIFA 19
  2. Assassin's Creed Odyssey
  3. Forza Horizon 4
  4. Spider-Man
  5. Super Mario Party
  6. Shadow of the Tomb Raider
  7. Tekken 7
  8. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  9. Project Cars 2
  10. Grand Theft Auto V