Το Hogwarts Legacy έγραψε ιστορία καταφέρνοντας ένα απίστευτο επίτευγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τρομερή η εμπορική του πορεία
04 Ιανουαρίου 2024 16:02
Το Hogwarts Legacy έγραψε ιστορία καταφέρνοντας ένα απίστευτο επίτευγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο

Από τη στιγμή που κυκλοφόρησε πέρυσι το Φεβρουάριο, έχουν γραφτεί πολλά για το πόσο απίστευτα επιτυχημένο ήταν εμπορικά το Hogwarts Legacy, το open world Harry Potter RPG της Avalanche Software. Τώρα, σην εντυπωσιακή λίστα των καταρθομάτων του παιχνιδιού έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα.

Το Hogwarts Legacy ήταν το παιχνίδι με τις περισσότερες φυσικές πωλήσεις στα retail καταστήματα του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2023. Αυτό σημαίνει πως έβαλε τέλος στο σερί 10 χρόνων των FIFA τίτλων της EA. Πρόκειται για κάτι που ελάχιστα παιχνίδια έχουν καταφέρει. Η τελευταία φορά που η πρωτιά στο Ηνωμένο Βασίλειο κατακτήθηκε από κάποιο άλλο παιχνίδι και όχι από τις ποδοσφαιρικές εμπειρίες της EA ήταν το 2013, με το GTA 5.

Για την ιστορία, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Νοεμβρίου, το Hogwarts Legacy ήταν επίσης και το πιο επιτυχημένο παιχνίδι του 2023 στις Ηνωμένες Πολιτείες, παλεύοντας με το Call of Duty Modern Warfare 3 για την πρώτη θέση. Προσεχώς θα γνωρίζουμε αν τα κατάφερε, η αν το shooter της Activision οδήγησε σε ανατροπή την τελευταία στιγμή.

Να σημειωθεί πως το Hogwarts Legacy πούλησε μέσα σε δύο εβδομάδες από το αρχικό του ντεμπούτο περισσότερα από 12 εκατομμύρια αντίτυπα. Κάπως έτσι, γέμισε τα ταμεία της Warner Bros. με πάνω από 850 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας κατά 256% τις ήδη φιλόδοξες προσδοκίες της εταιρίας. Μέχρι το Μάιο, τα έσοδά του είχαν ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Το Hogwarts Legacy κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο για το PC, το PlayStation 5 και τα Xbox Series X|S. Λίγο αργότερα κατέφθασε στα Xbox One και PlayStation 4, ενώ η έκδοση του Nintendo Switch ήρθε στις 14 Νοεμβρίου του 2023.