Το Spider-Man 2 νίκησε το Super Mario, αλλά δεν ξεπέρασε το God of War: Ragnarok

Εξαιρετικό το ντεμπούτο του superhero τίτλου στο Ηνωμένο Βασίλειο
23 Οκτωβρίου 2023 14:22
Το Spider-Man 2 νίκησε το Super Mario, αλλά δεν ξεπέρασε το God of War: Ragnarok

Μια γεμάτη κυκλοφορίες εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, με το Spider-Man 2 του PS5 να καταφέρνει να ξεπεράσει το Super Mario Bros Wonder, παρόλο που η εγκατεστημένη βάση της κονσόλας της Sony είναι αρκετά μικρότερη από αυτή του Switch. 

Συγκεκριμένα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν τα δεδομένα της GfK για την retail αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου το Spider-Man 2 κατάφερε το τέταρτο μεγαλύτερο ντεμπούτο της χρονιάς, πίσω από τα The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, EA Sports FC24 και Hogwarts Legacy. 

Σε σύγκριση με το Spider-Man: Miles Morales, το οποίο κυκλοφόρησε στο PS4 και το PS5 το 2020, οι πωλήσεις του Spider-Man 2 είναι 41% υψηλότερες. Από την άλλη, σε σχέση με το αρχικό Spider-Man, οι retail πωλήσεις του νέου παιχνιδιού είναι 38% χαμηλότερες. Βέβαια, το αρχικό Spider-Man κυκλοφόρησε το 2018 και από τότε οι ψηφιακές πωλήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά, οπότε χωρίς και αυτά τα δεδομένα, δε μπορούμε να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. 

Συνεχίζοντας τις συγκρίσεις, οι launch πωλήσεις του Spider-Man 2 είναι 3% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες launch πωλήσεις God of War Ragnarok για το PS5, το οποίο ήταν το μεγαλύτερο λανσάρισμα όλων των εποχών για το PlayStation, όταν κυκλοφόρησε πέρυσι. Φυσικά, και πάλι πρόκειται για αποκλειστικά φυσικές πωλήσεις, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να δημοσιευτούν και στοιχεία για τις ψηφιακές, για να μάθουμε ποιο παιχνίδι θα βγει πρώτο. Να σημειωθεί επίσης ότι το God of War Ragnarok κυκλοφόρησε Τετάρτη, ενώ το Spider-Man 2 έφτασε στα ράφια των καταστημάτων την Παρασκευή, οπότε ο περσινός τίτλος είχε μερικές επιπλέον ημέρες πώλησης στην αντίστοιχη launch week του. 

Περνώντας στο Super Mario, ενώ έπρεπε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση, το ντεμπούτο του ήταν παρόλα αυτά εξαιρετικό για τη Nintendo. Οι πωλήσεις του παιχνιδιού ξεπερνούν ελαφρώς αυτές του New Super Mario Bros Wii, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009, καθιστώντας το το μεγαλύτερο λανσάρισμα 2D Mario στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου”. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται ελάχιστα πίσω από το Super Mario Odyssey του 2017 και το Super Mario 3D All-Stars του 2020 στη λίστα με τα μεγαλύτερα λανσαρίσματα platform Mario τίτλων όλων των εποχών. 

Ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Οκτωβρίου. 

  1. Marvel’s Spider-Man 2 
  2. Super Mario Bros. Wonder 
  3. EA Sports FC 24 
  4. Sonic Superstars 
  5. Assassin's Creed Mirage 
  6. Mario Kart 8 Deluxe 
  7. Red Dead Redemption (Remaster) 
  8. Hogwarts Legacy 
  9. Minecraft (Nintendo Switch) 
  10. Nintendo Switch Sports