Ο Trump προτείνει απαγόρευση των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών και ταινιών

Τονίζει πως ευθύνονται για τους πυροβολισμούς στα σχολεία
22 Φεβρουαρίου 2018 19:20
Ο Trump προτείνει απαγόρευση των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών και ταινιών

Μετά το πρόσφατο μακελειό στη Φλόριντα, όπου ένας 19χρόνος πρώην μαθητής άνοιξε πυρά σε ένα σχολείο οδηγώντας στο θάνατο 14 μαθητές και 3 καθηγητές, το ζήτημα της απαγόρευσης της οπλοκατοχής στην Αμερική έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο. Στα πλαίσια μιας συνάντησης για την ασφάλεια στα σχολεία, Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, αναφέρθηκε στο ζήτημα, επισημαίνοντας πως τα βίαια βιντεοπαιχνίδια και οι βίαιες ταινίες επηρεάζουν τον τρόπο που σκέφτονται οι νέοι. Ο Trump άφησε να εννοηθεί πως ενδεχομένως να υπάρξει κάποια απαγόρευση ή κάποιο σύστημα περιορισμού για τις μικρές ηλικίες.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του μεταφρασμένες στα ελληνικά, καθώς και ένα βίντεο με το σχετικό απόσπασμα.

Ακούω όλο και περισσότερους ανθρώπους που βλέπουν το επίπεδο της βίας στα βιντεοπαιχνίδια να επηρεάζει τις σκέψεις των νέων ανθρώπων. Και μετά πάμε ένα βήμα παραπέρα και αυτό έχει να κάνει με τις ταινίες.

Βλέπετε αυτές τις ταινίες, είναι τόσο βίαιες και ωστόσο ένα παιδί μπορεί να δει την ταινία αν δεν συμπεριλαμβάνει σεξ, ανεξαρτήτως αν περιλαμβάνει σκοτωμούς. Ενδεχομένως να χρειαστεί να δημιουργήσουμε ένα σύστημα βαθμολόγησης γι’ αυτό. Το γεγονός είναι ότι βγαίνουν ταινίες, οι οποίες είναι τόσο βίαιες, υπάρχουν σκοτωμοί και όλο τα άλλα, και ίσως χρειαστεί να σκεφτούμε σχετικά με αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα και ο κυβερνήτης της πολιτείας Κεντάκι της Αμερικής κατηγόρησε τα βιντεοπαιχνίδια για το περιστατικό στη Φλόριντα, ενώ και ένας βουλευτής της πολιτείας στοχοποίησε τα βιντεοπαιχνίδια. Για την ιστορία, ο Trump είχε υποστηρίξει ξανά αυτή τη θέση στο παρελθόν, όπως μπορείτε να δείτε από το tweet που ακολουθεί.

Περιμένουμε τις απόψεις σας στα σχόλια...