Τεχνολογία που ωθεί τους παίκτες στα microtransactions από την Activision

Επίσημες δηλώσεις σχετικά με την χρήση της
18 Οκτωβρίου 2017 09:58
Τεχνολογία που ωθεί τους παίκτες στα microtransactions από την Activision

Μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε μια νέα πατέντα κατοχυρώθηκε από την Activision που της επιτρέπει να χρησιμοποιεί το matchmaking των παιχνιδιών της για να κάνει πιο δελεαστική την αγορά microtransactions από τους παίκτες. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποβλήθηκε το 2015 από μια ομάδα έρευνας και ανάπτυξης της Activision. Ωστόσο μόλις τώρα ο κολοσσιαίος publisher έλαβε την πατέντα στις 17 Οκτωβρίου, όπως ανακάλυψε το Glixel.

Η συγκεκριμένη πατέντα περιγράφει ένα matchmaking σύστημα, το οποίο λαμβάνει υπόψιν διάφορες παραμέτρους ώστε να ωθήσει τους παίκτες στο να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα. Για παράδειγμα βάζει παίκτες που δεν έχουν αγοράσει ποτέ κάποιο lootbox, να παίζουν με αυτούς που έχουν πιο δυνατά όπλα έτσι ώστε να δουν τι χάνουν, όταν δεν κάνουν χρήση των microtransactions.

Ακολουθεί ένα σχετικό απόσπασμα από την περιγραφή της πατέντας:

Σε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, ο νεαρός παίκτης μπορεί να επιθυμεί να γίνει καλός με τα sniper σε ένα παιχνίδι (π.χ. όπως προσδιορίζεται από το προφίλ του). Το microtransaction engine βάζει το νεαρό παίκτη με έναν που είναι ένας πολύ ικανός με τα sniper στο παιχνίδι. Με αυτόν τον τρόπο, ο νεαρός παίκτης μπορεί να ενθαρρυνθεί να κάνει αγορές που σχετίζονται με το παιχνίδι, όπως ένα sniper ή κάποιο άλλο αντικείμενο που χρησιμοποιείται από τον καλό παίκτη.

Το σύστημα δεν σταματά εκεί. Συγκεκριμένα, αν κάποιος αγοράσει ένα όπλο, τότε το παιχνίδι τον βάζει σε αγώνες με πολύ κατώτερους από αυτόν παίκτες. Ο στόχος του μηχανισμού είναι ο παίκτης να νικήσει και έτσι να δει την μεγάλη αξία της πρόσφατης αγορά του, με σκοπό να προβεί σε εκ νέου αγορές. Τα παραδείγματα στην πατέντα αφορούν FPS παιχνίδια, αλλά το microtransaction engine είναι αρκετά ευέλικτο έτσι ώστε να μην περιορίζεται μόνο σε μια συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών.

Η Activision προέβη σε επίσημες δηλώσεις, αναγνωρίζοντας την ύπαρξη της τεχνολογίας και τονίζοντας:

Αυτό ήταν ένα διερευνητικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκε το 2015 από μια ομάδα R & D που εργάζεται ανεξάρτητα από τα στούντιο παιχνιδιών μας. Δεν έχει εφαρμοστεί σε κάποιο παιχνίδι μας.

Με την σειρά της και η Bungie έσπευσε να δηλώσει πως δεν χρησιμοποιεί το σύστημα στο Destiny 2.