Η Bungie είναι ένα ακόμη PlayStation Studio που προχωρά σε απολύσεις

Συνεχίζονται τα κύματα απολύσεων στα PlayStation Studios
31 Οκτωβρίου 2023 01:41
Η Bungie είναι ένα ακόμη PlayStation Studio που προχωρά σε απολύσεις

Δυστυχώς το κύμα απολύσεων στα PlayStation Studios συνεχίζονται και αυτή τη φορά χτύπησαν την πόρτα ενός εκ των μεγαλύτερων στούντιο στη φαρέτρα, αυτό της Bungie, δημιουργών του Destiny και των Halo. 

Το ρεπορτάζ του Bloomberg και του Jason Schreier, που έκανε πρώτο την αναφορά στις απολύσεις εντός της Bungie, δεν έχει πληροφορίες για την έκτασή τους και πόσοι υπάλληλοι θα απολυθούν. Μια εκ των απολυθέντων είναι η Liana Ruppert, community manager του Destiny 2 και co-lead of accessibility στη Bungie, η οποία έγραψε τα εξής στο X (πρώην Twitter) για το πως αισθάνθηκε στο άκουσμα της απόλυσής της. 

Ο CEO της Bungie, Pete Parsons σχολίασε με τη σειρά του τα άσχημα μαντάτα σε μια δημόσια δήλωσή του λέγοντας: "Σήμερα είναι μια θλιβερή μέρα για την Bungie, καθώς αποχαιρετάμε συναδέλφους που είχαν σημαντικό αντίκτυπο στο στούντιό μας.  Όσα συνέβαλαν αυτά τα εξαιρετικά άτομα στα παιχνίδια μας και στην κουλτούρα της Bungie ήταν τεράστια και θα συνεχίσουν να αποτελούν μέρος της Bungie για πολύ καιρό στο μέλλον".

Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η καθυστέρηση του νεότερου expansion του Destiny 2 με τίτλο The Final Shape για τον Ιούνιο του 2024, αλλά και αυτή του "Marathon", του επόμενου μεγάλου τίτλου της για το 2025. 

Η είδηση αυτή έρχεται μετά τις απανωτές απολύσεις σε Media Molecule των LittleBigPlanet και Dreams αλλά και του Visual Arts Group που βοήθησε στο The Last of Us Part 1

Αυτή η είδηση έρχεται να προστεθεί στο ήδη μεγάλο κύμα απολύσεων σε όλη τη gaming βιομηχανία καθώς εταιρίες-κολοσσοί όπως Epic, Microsoft, Take-Two, Riot Games, EA, Ubisoft, CD Projekt RED, Roblox, Amazon, Meta, Unity, Embracer και Sega, όλοι ανακοίνωσαν μειώσεις προσωπικού μέσα στη χρονιά.