Κύμα απολύσεων και στην δημιουργό των LittleBigPlanet και “Dreams“, Media Molecule

Απολύσεων συνέχεια στα PlayStation Studios
24 Οκτωβρίου 2023 21:07
Κύμα απολύσεων και στην δημιουργό των LittleBigPlanet και “Dreams“, Media Molecule

Το κύμα απολύσεων στα PlayStation Studios συνεχίζεται και μετά το Visual Arts Group, ένα μεγαλύτερο στούντιο αναγκάζεται να προβεί σε μειώσεις προσωπικού, λόγω του δυσχερούς οικονομικού κλίματος. 

Ο λόγος για την Media Molecule, το βρετανικό στούντιο που μας χάρισε τους τίτλους των LittleBigPlanet και πιο πρόσφατα το φιλόδοξο "Dreams". Την είδηση αρχικά μετέφερε το GLHF του Sports Illustrated, το οποίο ισχυρίστηκε ότι μέσα στην ημέρα έγινε ένα meeting στη Media Molecule όπου ανακοινώθηκε το δυσάρεστο γεγονός στους εργαζομένους. 

Λέγεται ότι το 15-20% των εργαζομένων της Media Molecule θα χάσουν τις δουλειές τους, κάτι που αριθμεί σε περίπου 20 από τους συνολικά 135 υπαλλήλους της. Την κίνηση αυτή επιβεβαίωσε και το ίδιο το βρετανικό στούντιο μέσα από την σελίδα του στο X (πρώην Twitter), αναρτώντας μια λιτή ανακοίνωση, τόσο για τους απολυθέντες όσο και για το μέλλον του Dreams. 

 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν από έναν μήνα η Media Molecule σταμάτησε την υποστήριξή της για το Dreams το οποίο είχε κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2020. Ο λόγος ήταν γιατί έπρεπε να στρέψει την προσοχή της στο ολοκαίνουργιο συναρπαστικό project που ετοιμάζει το στούντιο που εδρεύει στο Guildford της Μ. Βρετανίας. 

Αυτή η είδηση έρχεται να προστεθεί στο ήδη μεγάλο κύμα απολύσεων σε όλη τη gaming βιομηχανία καθώς εταιρίες-κολοσσοί όπως Epic, Microsoft, Take-Two, Riot Games, EA, Ubisoft, CD Projekt RED, Roblox, Amazon, Meta, Unity, Embracer και Sega, όλοι ανακοίνωσαν μειώσεις προσωπικού μέσα στη χρονιά.