Κύμα απολύσεων σε ένα από τα στούντιο του PlayStation

Το Visual Arts στούντιο της Sony συμμετείχε και βοήθησε σε πολλά μεγάλα franchises
23 Οκτωβρίου 2023 19:22
Κύμα απολύσεων σε ένα από τα στούντιο του PlayStation

Κύμα μαζικών απολύσεων έλαβε χώρα σε ένα από τα λιγότερο γνωστά στούντιο του PlayStation και της Sony, σύμφωνα με πρώην υπαλλήλους του και το ρεπορτάζ του VGC.

Ο λόγος για το PlayStation Visual Arts Group, το οποίο εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια και έχει συνεισφέρει σε πολλά μεγάλα franchises και αποκλειστικά παιχνίδια, όπως η συνεργασία του με την Naughty Dog για το The Last of Us Part 1, ενώ έχει συνεργαστεί και με third-party developers και publishers. 

Ένας από τους απολυθέντες ήταν ο senior level designer, Daniel Bellemere, ο οποίος έχει εργαστεί επίσης στα Assassin's Creed Valhalla και Immortals Fenyx Rising, έγραψε ένα τελευταίο μήνυμα προς τους συναδέλφους του και την εμπειρία που είχε όσο εργαζόταν εκεί, λέγοντας: "Δυστυχώς, μετά από ένα κύμα απολύσεων, η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η τελευταία μου στο PlayStation. Παρόλο που αυτά δεν είναι σίγουρα τα νέα που περίμενα, είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να δουλέψω μαζί με εξαιρετικά ταλαντούχους συναδέλφους σε απίστευτα projects και φεύγω με καλές αναμνήσεις από τη θητεία μου εκεί".

Άλλος ένας, ο Matt Barney ανέφερε ότι περίμενε αυτή την κατάληξη: "Αντίο PlayStation / Sony Interactive Entertainment, ήταν όλα όπως ακριβώς έπρεπε! 👋 Τους τελευταίους μήνες, ήξερα ότι αυτό το κύμα απολύσεων ερχόταν 🌊 Αγαπώ το PlayStation & πάντα θα το αγαπώ... Εννοώ, έμεινα όταν είχα την ευκαιρία να φύγω, οπότε προφανώς!

Αυτή η είδηση έρχεται να προστεθεί στο ήδη μεγάλο κύμα απολύσεων σε όλη τη gaming βιομηχανία καθώς εταιρίες-κολοσσοί όπως Epic, Microsoft, Take-Two, Riot Games, EA, Ubisoft, CD Projekt RED, Roblox, Amazon, Meta, Unity, Embracer και Sega, όλοι ανακοίνωσαν μειώσεις προσωπικού μέσα στη χρονιά.