Επικεφαλής PlayStation: Η εξαγορά της Bungie μπορεί να μας δώσει πολλά περισσότερα από την Activision

Ο Jim Ryan εξηγεί την επένδυση της Sony
24 Σεπτεμβρίου 2023 17:47
Επικεφαλής PlayStation: Η εξαγορά της Bungie μπορεί να μας δώσει πολλά περισσότερα από την Activision

Μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση του Jim Ryan, επικεφαλής του gaming τμήματος της Sony, μόλις ήρθε στην επιφάνεια. Συγκεκριμένα, όπως σας ενημερώσαμε, πρόσφατα συνέβη ένα από τα μεγαλύτερα leaks που έχουμε δει ποτέ στην ιστορία του gaming. Κάπως έτσι, αμέτρητα εμπιστευτικά έγγραφα και e-mails στελεχών της Microsoft ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας, εξαιτίας της δικαστικής διαμάχης της με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) για την εξαγορά της Activision Blizzard. Μαζί με τα έγγραφα αυτά διέρρευσε και μια έκδοση ενός Q&A του Jim Ryan με τους επενδυτές του PlayStation, χωρίς να είναι κρυμμένα τα επίμαχα σημεία.

Το συγκεκριμένο Q&A πραγματοποιήθηκε το 2022, με τον Jim Ryan να απαντά σε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια του PlayStation, την πορεία της βιομηχανίας, αλλά και σχετικά με την ανταγωνισμό. Αναφερόμενος, λοιπόν, στην εξαγορά της Bungie, η οποία εντάχθηκε στο δυναμικό του PlayStation στις αρχές του 2022, λίγο μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Activision Blizzard από τη Microsoft, ο Ryan τόνισε ότι οι δημιουργοί του Destiny μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από την Activision στο PlayStation.

Μάλιστα, ο Ryan κάνει αυτή τη σύγκριση πριν καν ληφθούν υπόψη οι τιμές των εξαγορών, επισημαίνοντας πρακτικά πως η εξαγορά της Bungie για 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια είναι πολύ πιο ουσιαστική από την εξαγορά της Activision Blizzard για 69 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το σχετικό απόσπασμα του Q&A ακολουθεί παρακάτω:

Εξετάσατε την Activision ως στόχο; Ήταν πολύ μεγάλη για να την αγοράσετε;

Jim Ryan: Γνωρίζουμε την Activision εξαιρετικά καλά. Είναι ίσως ένας από τους κύριους συνεργάτες μας. Όσον αφορά την αξιοποίηση του κεφαλαίου της Sony, όταν εξετάζετε τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια για την Activision σε σύγκριση με τα 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την Bungie, πιστεύουμε ότι η Bungie μπορεί να μας δώσει πολύ περισσότερα από μια εξαγορά της Activision αξίας 69 δισεκατομμυρίων. Και αυτό πριν εξετάσουμε τη σχετική αξία της συγκεκριμένης συναλλαγής.

Για την ιστορία, μέσα από το συγκεκριμένο Q&A διέρρευσε και μια εμφατική δήλωση του Jim Ryan σχετικά με το Xbox Game Pass. Μπορείτε να τη διαβάσετε πατώντας εδώ.