Απολύθηκε από τη Bungie ο θρυλικός συνθέτης των Destiny και Halo, Michael Salvatori

Μεγάλες αλλαγές στο στούντιο
31 Οκτωβρίου 2023 22:56
Απολύθηκε από τη Bungie ο θρυλικός συνθέτης των Destiny και Halo, Michael Salvatori

Σε μια πραγματικά απροσδόκητη κίνηση προέβη η Bungie, η ομάδα ανάπτυξης της εξαιρετικά δημοφιλής σειράς Destiny και του επερχόμενου Marathon. Συγκεκριμένα, το στούντιο του PlayStation χώρισε τους δρόμους του με τον λατρεμένο μουσικό συνθέτη Michael Salvatori.

Ο Salvatori, γνωστός για τις καθοριστικής σημασίας συνεισφορές του όχι μόνο στο Destiny αλλά και στα Halo, άλλαξε το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα του και αφαίρεσε κάθε αναφορά στην Bungie, αντικαθιστώντας το σχετικό τμήμα με ένα ανάλαφρο μήνυμα που λέει χαρακτηριστικά: «Πήγα για ψάρεμα». Η διακριτική αυτή ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Salvatori επιβεβαίωσε τις εικασίες ότι είχε απολυθεί, μεταξύ πολλών άλλων developers, ως μέρος ενός μεγάλου κύματος απολύσεων που μόλις συνέβη στην Bungie.

Τις τελευταίες ώρες παρά πολλοί υπάλληλοι της Bungie, από διάφορα τμήματά της, βρέθηκαν άνεργοι, μετά από ένα meeting με τον CEO Pete Parsons που αφορούσε όλη την εταιρεία. Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως η περίπτωση του Salvatori δεν είναι απολύτως βέβαιη ακόμη, αφού μερικοί εικάζουν πως μπορεί να αποφάσισε μόνος του να συνταξιοδοτηθεί νωρίτερα, μετά από αυτές τις ριζικές αλλαγές που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το στούντιο.

Όπως και να ‘χει, η εξέλιξη σίγουρα άφησε μια πικρή γεύση στην κοινότητα του Destiny, με πολλούς να τη θεωρούν προάγγελο ενός αβέβαιου μέλλοντος για το franchise. Η δουλειά του Salvatori αποτελούσε μια σταθερή αξία για τη Bungie και το Destiny, ακόμη και κατά τα διάφορα σκαμπανεβάσματα που πέρασε το παιχνίδι. Προφανώς, η αποχώρησή του από την Bungie θεωρείται κάτι περισσότερο από μια απλή αλλαγή προσωπικού, αφού συμβολίζει μια πιθανή αλλαγή στη γενικότερη μουσική κληρονομιά της Bungie.

Να σημειωθεί πως η είδηση της απόλυσης του Salvatori επανέφερε επίσης στη συζήτηση και την μεγάλη διαμάχη της εταιρίας με τον άλλο πρώην θρυλικό συνθέτη της, τον Martin O'Donnell, με το όλο θέμα να έχει φτάσει μέχρι και στα δικαστήρια. Επισήμως, το δίδυμο που καθόρισε τον ήχο των παιχνιδιών της ιστορικής ομάδας από το Myth II το 1998, δεν εργάζεται πλέον το στούντιο.

Tags: