Destiny 2: Βουτιά 50% για τις retail πωλήσεις σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι

Όσον αφορά την αγορά της Αμερικής
14 Οκτωβρίου 2017 09:42
Destiny 2: Βουτιά 50% για τις retail πωλήσεις σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι

Κάτω των προσδοκιών φαίνεται πως είναι οι πωλήσεις του Destiny 2 τουλάχιστον όσον αφορά τα φυσικά αντίτυπα. Συγκεκριμένα, στην αγορά της Αμερικής οι retail πωλήσεις του παιχνιδιού για τον Σεπτέμβριο είναι κατά 50% μειωμένες σε σχέση με τις αντίστοιχες πωλήσεις του πρώτου μήνα του αρχικού Destiny.

Τα δεδομένα προέρχονται φυσικά από το NPD και με βάση αυτά ο αναλυτής της Piper Jaffray, Michael Olson, τόνισε:

Ο μήνας της κυκλοφορίας του Destiny 2 ήταν πολύ μικρότερος σε σχέση με αυτόν του αρχικού κεφαλαίου κατά ένα πολύ σημαντικό ποσό.

Ομοίως, ο Michael Pachter τόνισε πως οι πωλήσεις του παιχνιδιού δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν και πως είναι κατά 37% μειωμένες σε σύγκριση με τις προβλέψεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, με τις πωλήσεις της πρώτης εβδομάδας να είναι κατά 58% μειωμένες σε σχέση με το αρχικό Destiny. Η Activision στις 15 Σεπτεμβρίου είχε ανακοινώσει πως το Destiny 2 εσπάσε το ρεκόρ του πρώτου παιχνιδιού όσον αφορά τις ψηφιακές πωλήσεις και την online δραστηριότητα. Ενδεχομένως οι retail πωλήσεις να είναι τόσο μειωμένες εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των ψηφιακών πωλήσεων.

Το Destiny 2 είναι διαθέσιμο για το PS4 και το Xbox One. Η έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών αναμένεται στις 24 Οκτωβρίου.