Το split-screen επιστρέφει στην σειρά Halo

Πιο απλες οι ιστορίες στα μελλοντικά παιχνίδια
24 Φεβρουαρίου 2017 06:46
Το split-screen επιστρέφει στην σειρά Halo

Μιλώντας στα πλαίσια της DICE 2017, η επικεφαλής της 343 Industries, Bonnie Ross, έκανε γνωστό πως από εδώ και στο εξής όλα τα FPS Halo παιχνίδια θα έχουν πάντα split-screen. Τόνισε πως η αφαίρεση του χαρακτηριστικού από το Halo 5: Guardians που σχολιάστηκε αρνητικά από την κοινότητα του παιχνιδιού, ήταν ένα από τα πιο επώδυνα μαθήματα για το στούντιο.

Η Ross μίλησε επίσης και για τις προσπάθειες της ομάδας να εξελίξει την σειρά, ενώ ταυτόχρονα τιμά την δουλειά της Bungie. Σημείωσε πως είναι περήφανη για τις προσπάθειες τους, παρόλο που μερικές αυτές καταλήγουν και σε αποτυχίες.

Το απόσπασμα των δηλώσεών της σχετικά με το split-screen στα μελλοντικά Halo, ακολουθεί παρακάτω.

Μου αρέσει ότι κάναμε για να πάμε την σειρά μπροστά. Επίσης μάθαμε και πολλά πράγματα με αυτό τον τρόπο. Ξέρετε, όταν κάναμε λάθος με το multiplayer launch του Halo: The Master Chief Collection ή όταν δεν βάλαμε split-screen στο Halo 5. Πιστεύω πως είναι πραγματικά επίπονο για την κοινότητα, αλλά και για εμάς. Διαβρώνεται η εμπιστοσύνη με την κοινότητα, καθώς η κοινότητα είναι μέρος της διαδικασίας δημιουργίας του Halo σύμπαντος. Έχουμε μάθει πολλά από αυτό και θα ήθελα να πω ότι οποιοδήποτε FPS θα βγει από εδώ και στο εξής, θα έχει πάντα split screen…

Παράλληλα, η Ross έκανε γνωστό πως η ομάδα σκοπεύει να μεταφέρει πιο απλές ιστορίες με τα επόμενα παιχνίδια της.

Ενώ αγαπάμε και τα υπόλοιπα μέσα αφήγησης μας [κόμικς, βιβλία κ.α.], μερικές φορές νομίζω πως λέμε λίγη παραπάνω ιστορία στα παιχνίδια μας. Ξέρετε πως όταν έχεις ένα όπλο και εξωγήινους να σε πυροβολούν, είναι λίγο δύσκολο να χωνέψεις πολύ ιστορία. Ελπίζω πως το δείχνουμε αυτό στο Halo Wars 2, με μια πιο απλή ιστορία και χρησιμοποιώντας άλλα μέσα αφήγησης ως έναν τρόπο για να δώσουμε επιπλέον βάθος, ενώ κρατάμε την ιστορία του παιχνιδιού πιο απλή.