Η λύση της FromSoftware για όσους έχουν θέματα με το framerate στο Shadow of the Erdtree στο PC

Προτείνει κάτι που ίσως σας φανεί χρήσιμο
28 Ιουνίου 2024 16:43
Η λύση της FromSoftware για όσους έχουν θέματα με το framerate στο Shadow of the Erdtree στο PC

Το Shadow of the Erdtree DLC του Elden Ring κυκλοφόρησε στις 21 Ιουνίου και παρόλο που τα πήγε εκπληκτικά σε κριτικές, πολλοί χρήστες είχα -και έχουν- θέματα με την απόδοση και το framerate. Τα περισσότερα θέματα τα έχουν όσοι παίζουν στο PC και η FromSoftware έβγαλε τώρα μία ανακοίνωση που μάλλον θα δώσει τη λύση σε πολλούς παίκτες.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρία προτείνει να κλείσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα έχετε για το ποντίκι σας, το οποίο τρέχει στο παρασκήνιο των windows. Ναι, καλά διαβάσατε. Μέσα από ένα “tweet” που έκανε η εταιρία στο X (πρώην Twitter) αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πολλά προβλήματα με το framerate μπορεί να έρχονται από κάποιο λογισμικό για το ποντίκι του εκάστοτε χρήστη, που μπορεί να εκτελείται στο παρασκήνιο, όταν παίζει το παιχνίδι.

Αυτό σημαίνει ότι εάν για παράδειγμα χρησιμοποιείτε κάποιο ποντίκι της Razer και τρέχει στο background το Razer Synapse, ίσως το framerate παραμένει σταθερό και δεν πέφτει όταν παίζετε το expansion.

Η FromSoftware δήλωσε τα εξής:

Στην έκδοση του PC, ο ρυθμός των καρέ μπορεί να μην είναι σταθερός όταν παίζετε το παιχνίδι και από πίσω τρέχει μια εφαρμογή που σχετίζεται με το ποντίκι σας. Σε αυτή την περίπτωση, δοκιμάσετε να τρέξετε το παιχνίδι αφού σταματήσετε την εφαρμογή του ποντικιού σας.

Εμείς παίξαμε το Shadow of the Erdtree expansion και μεταξύ άλλων είχαμε πει στο Review μας τα εξής:

Το Elden Ring: Shadow of the Erdtree είναι το expansion που όλοι οι fans της FromSoftware περίμεναν με ανυπομονησία, αλλά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η εταιρία θα ξεπερνούσε και πάλι τον εαυτό της. Το Realm of Shadow είναι φανταστικό, τεράστιο και χαώδες, με μπόλικα μυστικά για να ανακαλύψετε, ολοκαίνουργια όπλα, πανοπλίες, αντικείμενα, dungeons και bosses που θα σας απασχολήσουν για ώρες. Για εμένα, το Shadow of the Erdtree είναι το πιο αξιόλογο expansion/DLC που έχει βγάλει ποτέ η FromSoftware και που σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από τη συλλογή σας. Το Elden Ring, πλέον, θεωρείται ολοκληρωμένο και το πακέτο μαζί με το Erdtree είναι ό,τι πρέπει και για εκείνους που δεν είχαν ασχοληθεί ποτέ στο παρελθόν με το παιχνίδι.

Το Shadow of the Erdtree βρίσκεται διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες που υπάρχει και το Elden Ring.