Για ταινία Elden Ring μιλάει ο Miyazaki: “Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον“

Ποιο στούντιο ενδιαφέρεται να κάνει ταινία το Elden Ring;
27 Ιουνίου 2024 20:37
Για ταινία Elden Ring μιλάει ο Miyazaki: “Υπάρχει σίγουρα ενδιαφέρον“

Για πρώτη φορά σε κινηματογραφική ταινία Elden Ring αναφέρεται ο δημιουργός του παιχνιδιού, Hidetaka Miyazaki σε μια εφ'όλης της ύλης συνέντευξή του στην The Guardian. To νεότερο κεφάλαιο του "Souls-borne" genre δια χειρός From Software δημιουργήθηκε σε συνεργασία του Miyazaki με τον George R.R. Martin, δημιουργό και συγγραφέα του Game of Thrones

Ο Miyazaki εμφανίστηκε πολύ θετικός στο ενδεχόμενο να διασκευαστεί σε ταινία το Elden Ring, αλλά τονίζει ότι θα χρειαστεί ένας "πολύ δυνατός συνεργάτης" για να συμβεί, εννοώντας ένα μεγάλο στούντιο του Χόλιγουντ ή ένας streaming κολοσσός όπως το Netflix, η Amazon ή το HBO για να βάλει τις κατάλληλες πλάτες σε ένα τέτοιο project. 

Στις δηλώσεις του ο δημιουργός των "Souls" παιχνιδιών μίλησε αρκετά προσγειωμένα για το πόσο μπορεί η FromSoftware να συμβάλλει σε μια ταινία ή σε ένα διαφορετικό μέσο πέραν των βιντεοπαιχνιδιών, ενώ δήλωσε κιόλας ότι υπάρχει "στα σίγουρα ενδιαφέρον' αφήνοντας να εννοηθεί ότι κάποιο ή κάποια στούντιο παραγωγής έχουν περικυκλώσει το project. 

"Δεν βλέπω κανέναν λόγο να απορρίψουμε μια άλλη εκδοχή ή διασκευή του Elden Ring, όπως για παράδειγμα μια ταινία. Αλλά δεν νομίζω ότι εγώ ή η From Software έχουμε τη γνώση ή την ικανότητα να παράγουμε κάτι σε ένα διαφορετικό μέσο. Οπότε σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να μπει στο παιχνίδι ένας πολύ ισχυρός συνεργάτης. Θα πρέπει να οικοδομήσουμε πολλή εμπιστοσύνη και να καταλήξουμε σε συμφωνία για ό,τι κι αν είναι αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε, αλλά σίγουρα υπάρχει ενδιαφέρον".

Στην περίπτωση της διασκευής του The Last of Us σε σειρά για το HBO, η Naughty Dog και ο Neil Druckmann (δημιουργός και CEO) είχαν ενεργό ρόλο ως showrunner και σεναριογράφος. Το ίδιο συνέβη και με το "Fallout" της Amazon όπου ο Todd Howard της Bethesda ήταν παραγωγός. Ο Miyazaki όμως στην προκειμένη φαίνεται να αναγνωρίζει ότι "έκαστος στο είδος του" και η FromSoftware στα βιντεοπαιχνίδια. 

Σήμερα κιόλας η FromSoftware ανακοίνωσε επίσημα τα νούμερα πωλήσεων του Shadow of the Erdtree DLC, το οποίο κυκλοφορεί εδώ και μια εβδομάδα περίπου, σημειώνοντας μέχρι σήμερα πάνω από 5 εκατομμύρια πωλήσεις. Πρακτικά, το 20% των συνολικών παικτών του Elden Ring έχει αγοράσει μέχρι σήμερα το μεγάλο DLC μιας και σε παγκόσμιο επίπεδο ο τίτλος σημειώνει πάνω από 25 εκατομμύρια πωλήσεις.