Το ELDEN RING Shadow of the Erdtree γίνεται ευκολότερο με το πρώτο επίσημο patch της FromSoftware

Τουλάχιστον το πρώτο του μισό
26 Ιουνίου 2024 22:28
Το ELDEN RING Shadow of the Erdtree γίνεται ευκολότερο με το πρώτο επίσημο patch της FromSoftware

Πολλά έχουν ακουστεί μέχρι σήμερα για την ακραία δυσκολία του Shadow of the Erdtree, του νέου πακέτου επέκτασης του ELDEN RING.

Για την ακρίβεια, το Shadow of the Erdtree είναι τόσο δύσκολο που πολλοί έσπευσαν να το βαθμολογήσουν αρνητικά, φτάνοντας τις κριτικές στο Steam στο ‘Mixed’, όπως σας έχουμε ενημερώσει, ενώ μέχρι και η publishing εταιρία του τίτλου αποφάσισε να συμβουλεύσει τους παίκτες για την «λύση», δηλαδή το κρίσιμο Scadutree Blessing.

Τελικά, το feedback φαίνεται πως έφτασε μέχρι τα αυτιά της FromSoftware, η οποία κυκλοφόρησε το πρώτο calibration update για το DLC, κάνοντάς το ευκολότερο. Παιρνώντας σε λεπτομέρειες, το Calibration Update 1.12.2 του Elden Ring αυξάνει το μπόνους στα attack και damage negation που δίνει το Scadutree Blessing στα πρώτα του levels, κάνοντας δηλαδή την αρχή του Shadow of the Erdtree κάπως πιο βατή.

Παράλληλα, η FromSoftware έκανε γνωστό πως το Shadow of the Erdtree ενεργοποιούσε εκ παραδρομής το Ray Tracing στου ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οδηγώντας σε προβλήματα απόδοσης σε πολλές περιπτώσεις. Έτσι, συμβουλεύει τους παίκτες να ελέγξουν τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού για να βεβαιωθούν πως η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη, σε περίπτωση που ο υπολογιστής τους δεν είναι εξοπλισμένος για να ανταπεξέλθει.

Ακολουθεί το αναλυτικό changelog της ενημέρωσης:

Attack and damage negation curve scaling of the Scadutree Blessing have been revised.

    • The attack and damage negation has been increased for the first half of the maximum amount of Blessing enhancements, and the second half will now be more gradual.
    • The attack and damage negation granted by the final level of Blessing enhancements has been slightly increased.

The calibration update can be applied by logging into the multiplayer server.

If the Calibration Ver. listed at the bottom right of the title menu is not “1.12.2”, then select LOGIN and apply the latest regulations before enjoying the game.

About graphics settings (PC version only)

We have confirmed a bug where the raytracing settings are automatically enabled if you have previously loaded saved data from previous game versions.

If your framerate is unstable, please check in the ‘SYSTEM’ > ‘Graphics Settings’ > ‘Raytracing Quality’ settings from the title menu or in-game menu to check if it has been unintentionally set to ‘ON’. Once set to ‘OFF’, Ray Tracing will no longer be automatically enabled.

Other balance adjustments as well as bug fixes are also planned for a future patch.

Το  Elden Ring: Shadow of the Erdtree έχει γίνει πλέον διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες όπου κυκλοφορεί και το βασικό παιχνίδι, δηλαδή στα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S και PC.

Με οδηγό την Empyrean Miquella, στο μεγάλο πακέτο επέκτασης οι παίκτες καλούνται στη Γη της Σκιάς, ένα μέρος που καλύπτεται από το Erdtree και όπου η θεά Marika πάτησε για πρώτη φορά το πόδι της. Σε αυτούς τους παράξενους νέους τόπους, οι παίκτες θα ανακαλύψουν τα σκοτεινά μυστικά του κόσμου, συναντώντας και άλλους που ακολουθούν τα βήματα της Miquella και τα απώτερα κίνητρά της.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι μπορεί να αγοραστεί ως DLC πακέτο για τους παίκτες που έχουν ήδη στην κατοχή τους τον αρχικό τίτλο. Η τιμή του ανέρχεται σε €39.99. Παράλληλα υπάρχουν και άλλες εκδόσεις, όπως η Collector’s Edition με μια εντυπωσιακή φιγούρα και άλλα καλούδια, αλλά και η Elden Ring: Shadow of the Erdtree Edition, η οποία περιλαμβάνει το DLC πακέτο και το αρχικό παιχνίδι σε ένα ενιαίο retail πακέτο για τα PS5 και Xbox Series X. H έκδοση αυτή κοστίζει €79.99.

Τέλος, το Elden Ring: Shadow of the Erdtree είναι σύμφωνα με την πλατφόρμα Metacritic, το υψηλότερα βαθμολογημένο DLC όλων των εποχών, ξεπερνώντας το Blood and Wine του The Witcher 3.