Το Minecraft “κυκλοφόρησε“ στο PlayStation 5!

Η native έκδοση έγινε διαθέσιμη
21 Ιουνίου 2024 14:20
Το Minecraft “κυκλοφόρησε“ στο PlayStation 5!

Η Mojang σε συνεργασία με την Microsoft μόλις κυκλοφόρησαν μια native έκδοση του Minecraft για το PlayStation 5, η οποία ακολουθεί τα βήματα της preview έκδοσης των Xbox Series X και Xbox Series S.

Η νέα και αναβαθμισμένη έκδοση του τίτλου για την κονσόλα της Sony φέρνει πραγματική 4K ανάλυση, που δεν υπήρχε πριν, ενώ τα γραφικά έχουν αναβαθμιστεί πλήρως με καλύτερο render στο βάθος, βελτιωμένο anti-aliasing και όλα όσα έφερε η έκδοση του Xbox Series X. Ωστόσο, η εταιρία δεν μίλησε ακόμα για το πότε θα έρθει το ray tracing στις νέες πλατφόρμες.

Όσοι έχουν στην κατοχή τους το παιχνίδι στο PlayStation 4, θα μπορούν να κατεβάσουν την νέα preview έκδοση του PS5. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις μέσα στο παιχνίδι και έπειτα να επιλέξετε το “preview”.

Η βελτιωμένη PS5 έκδοση φέρνει και το Tricky Trials update, αλλά όπως μεταφέρει το IGN, το multiplayer περιορίζεται προς το παρόν μόνο ανάμεσα στις κονσόλες της Sony. Παράλληλα δεν υπάρχει πρόσβαση στο Minecraft Store.

Μέσα από το επίσημο blog της, η Mojang δήλωσε ότι θα κάνει το παιχνίδι της να τρέχει πολύ αποτελεσματικά στο PS5, αν και προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει «επίσημα και κανονικά» μιας και μιλάμε για μία preview έκδοση.

Το Minecraft κυκλοφόρησε το 2009 και είναι το πιο εμπορικό βιντεοπαιχνίδι όλων των εποχών με περισσότερες από 300 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.