Τι θα γίνει με τα αποκλειστικά του Xbox στο PlayStation; - Νέα απάντηση από Phil Spencer

Μετά το Xbox Game Showcase
10 Ιουνίου 2024 12:47
Τι θα γίνει με τα αποκλειστικά του Xbox στο PlayStation; - Νέα απάντηση από Phil Spencer

Από τις αρχές της χρονιάς ένα από τα θέματα που έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Xbox κοινότητα είναι η απόφαση της Microsoft να ακολουθήσει μια multiplatform στρατηγική, κυκλοφορώντας πολλά παιχνίδια των Xbox Game Studios σε άλλες κονσόλες, όπως το Nintendo Switch και το PS5. Ειδικότερα, τα Hi-Fi Rush, Pentiment, Grounded και Sea of Thieves που προηγουμένως ήταν console exclusives του Xbox οικοσυστήματος έγιναν διαθέσιμα μέσα στους προηγούμενους μήνες και σε ανταγωνιστικές κονσόλες.

Η Microsoft είχε αναφέρει τον Μάρτιο πως αρχικά θέλει να δοκιμάσει τα νερά με αυτή την κίνηση, χωρίς να επιβεβαιώνει όμως αν περισσότεροι τίτλοι του Xbox πρόκειται να έρθουν στο PlayStation. Τώρα, τις προθέσεις του αμερικανικού κολοσσού ήρθε να ξεκαθαρίσει μια και καλή ο επικεφαλής του gaming τμήματός του, Phil Spencer.

Ειδικότερα, ο Spencer παραχώρησε μια ζωντανή συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο IGN, στο πλαίσιο της οποίας έκανε γνωστό πως στο μέλλον περισσότερα παιχνίδια του Xbox πρόκειται να έρθουν σε περισσότερες πλατφόρμες, πέρα από τους τέσσερις προαναφερθέντες τίτλους. Η Microsoft επιθυμεί με αυτό να μεγαλώσει τα franchises της, κάνοντάς τα διαθέσιμα σε περισσότερο κόσμο.

Αναλυτικότερα, ο Spencer ανέφερε:

Η δέσμευσή μας στους Xbox πελάτες μας είναι ότι θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε ή να είστε συνδρομητές για τα παιχνίδια, τα οποία θα υποστηρίζουμε και σε άλλες οθόνες. Θα δείτε περισσότερα παιχνίδια μας σε περισσότερες πλατφόρμες και το βλέπουμε αυτό ως θετικό για τα franchises που χτίζουμε και το βλέπουμε αυτό από τους παίκτες. Οι παίκτες λατρεύουν το να μπορούν να παίζουν.  

Μπορείτε να παρακολούθησε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του Spencer μέσα από τον player που ακολουθεί:

Για την ιστορία, ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια που είδαμε στο πλαίσιο του Xbox Games Showcase 2024, το DOOM: The Dark Ages, αναμένεται να κυκλοφορήσει και στο PS5, πέρα από τις Xbox κονσόλες και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.