Σχεδόν βέβαιο πως το Xbox ετοιμάζει δική του φορητή κονσόλα

Η δήλωση του Phil Spencer που άναψε φωτιές
12 Ιουνίου 2024 20:40
Σχεδόν βέβαιο πως το Xbox ετοιμάζει δική του φορητή κονσόλα

Μέσα στους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά την μεγάλη επιτυχία του Steam Deck, έχουμε δει διάφορες εταιρίες να κυκλοφορούν τα δικά τους φορητά gaming συστήματα, με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα το ROG Ally της ASUS και το Legion Go της Lenovo. Παράλληλα, η gaming κοινότητα αγκάλιασε και το streaming φορητό του PlayStation, το Portal, το οποίο ξεπέρασε τις προσδοκίες. Τώρα, μετά από τις έντονες φήμες των τελευταίων εβδομάδων, η Microsoft σχεδόν επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει τη δική της φορητή gaming κονσόλα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, μετά την ολοκλήρωση του Xbox Games Showcase 2024, ο επικεφαλής του Microsoft Gaming τμήματος του αμερικανικού tech κολοσσού, Phil Spencer, παραχώρησε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο IGN. Στο πλαίσιο αυτό, ο δημοσιογράφος Ryan McCaffrey ρώτησε τον Spencer για την πολιτική της εταιρίας να “πάει όπου πάνε οι παίκτες” και αναπάντεχα, ο Spencer προχώρησε μόνος του την ερώτηση, λέγοντας:

«Δηλαδή πρέπει να έχουμε ένα φορητό;»

Αμέσως μετά από αυτή την επισήμανση, ο McCaffrey τόνισε πως έτσι νομίζει και ο Spencer του απάντησε πως το ίδιο πιστεύει και αυτός. Ο επικεφαλής του Xbox δήλωσε, λοιπόν, ανοιχτά πως πιστεύει ότι η Microsoft πρέπει να φτιάξει το δικό της gaming handheld. Το μόνο που έλειψε ήταν κάποια εντελώς ξεκάθαρη επιβεβαίωση, αλλά το υψηλόβαθμο στέλεχος άφησε ένα ακόμη υπονοούμενο, λέγοντας πως το «μέλλον του Xbox στο hardware είναι πολύ συναρπαστικό».

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης μέσα από τον player που ακολουθεί.