Μπηχτή Phil Spencer για PlayStation: «Εμείς δεν κάνουμε γλοιώδεις κινήσεις»

Νέα εμφατική δήλωση από τον επικεφαλής του Microsoft Gaming
11 Ιουνίου 2024 15:34
Μπηχτή Phil Spencer για PlayStation: «Εμείς δεν κάνουμε γλοιώδεις κινήσεις»

Το πρόσφατο Xbox Games Showcase 2024 ξεκίνησε με μια ματιά στο επερχόμενο Call of Duty: Black Ops 6, αφού η Activision ανήκει πλέον στο Microsoft Gaming τμήμα του αμερικανικού tech κολοσσού. Έτσι, αμέσως μετά την πρεμιέρα του trailer, ο επικεφαλής του Microsoft Gaming, Phil Spencer, μίλησε σύντομα και για το παιχνίδι, κάνοντας γνωστό ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια, η multiplayer beta και όλο το διαθέσιμο περιεχόμενο θα καταφθάσει ταυτόχρονα σε όλες τις πλατφόρμες, χωρίς καμία χρονική αποκλειστικότητα. Αυτό πρακτικά επιβεβαίωσε πως η marketing συμφωνία της Activision με το PlayStation έχει σταματήσει πλέον να ισχύει και ήταν κατά κάποιον τρόπο και μια μπηχτή για την πολιτική που η Sony εφάρμοζε τα τελευταία χρόνια.

Τώρα, για δεύτερη φορά ο Spencer άφησε αιχμές προς τη Sony, λέγοντας πως η Microsoft δεν πρόκειται να κάνει «γλοιώδεις κινήσεις» για να αναγκάσει τους παίκτες να παίξουν στην πλατφόρμα της.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο IGN, μιλώντας για την προσθήκη του τίτλου στο Xbox Game Pass τόνισε:

Είναι επιλογή. Δεν είπαμε σε κανέναν ότι πρέπει υποχρεωτικά να εγγραφείτε στο Game Pass για να το παίξετε. Αν θέλετε να αγοράσετε το Black Ops, αυτό είναι καλό, είναι καλό για εμάς, είναι καλό για τους developers. Αν θέλετε να εγγραφείτε στο Xbox Game Pass είναι επίσης καλό. Θέλω να δώσω στους παίκτες την επιλογή για το πώς να παίζουν τα παιχνίδια τους και με ποιους.

Δεν θέλω να κάνω γλοιώδεις κινήσεις για την πλατφόρμα για να τους αναγκάσω να κάνουν αυτό που θέλω.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης στο λεπτό 15:56 του παρακάτω βίντεο:

Οι εμφατικές αυτές δηλώσεις του Phil Spencer φαίνεται πως δεν πέρασαν απαρατήρητες, αφού σχολιάστηκαν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X μέχρι και από τον πρώην επικεφαλής του PlayStation, Shawn Layden, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Jack Tretton το 2014, αναλαμβάνοντας τα ηνία μέχρι το 2019.

Συγκεκριμένα, ο Layden απάντησε με ένα GIF, στο οποίο φαίνεται ένας άνθρωπος να ξεκαρδίζεται στα γέλια, αφήνοντας να εννοηθεί πως βρήκε άστοχες τις δηλώσεις του Spencer.