Ο Neil Druckmann δεν δήλωσε πως η Naughty Dog θα «επαναπροσδιορίσει το gaming» - Ξεκαθαρίζει τι συνέβη

Αλλοιώθηκαν τα λεγόμενά του
27 Μαΐου 2024 15:53
Ο Neil Druckmann δεν δήλωσε πως η Naughty Dog θα «επαναπροσδιορίσει το gaming» - Ξεκαθαρίζει τι συνέβη

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα, όπως σας ενημερώσαμε, αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Sony μια συνέντευξη με τον Neil Druckmann, δημιουργό του The Last of Us και επικεφαλής της Naughty Dog. Από τη συνέντευξη αυτή έγινε πρώτο θέμα συζήτησης στο διαδίκτυο μια βαρύγδουπη δήλωση πως το νέο παιχνίδι της ομάδας «θα επαναπροσδιορίσει τις mainstream αντιλήψεις για το gaming». Ωστόσο, ο δημοφιλής δημιουργός ήρθε τώρα να ξεκαθαρίσει πως στην πραγματικότητα δεν είπε ποτέ κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ο Druckmann ισχυρίστηκε πως τα λόγια του τροποποιήθηκαν από την συντακτική ομάδα της ιστοσελίδας της Sony, λέγοντας:

Κατά την επεξεργασία των αφηρημένων απαντήσεών μου στην πρόσφατη συνέντευξή μου με τη SONY, κάποια από τα λόγια μου, το πλαίσιο και η πρόθεσή μου δυστυχώς χάθηκαν.

Στη συνέχεια, ο Druckman έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρη την αρχική του απάντηση, την οποία μπορείτε να βρείτε μεταφρασμένη παρακάτω:

Θα μπορούσατε να μοιραστείτε ένα προσωπικό όραμα ή ένα ονειρικό project που ελπίζετε να δείτε να υλοποιείται στο μέλλον της ψυχαγωγίας;

Λοιπόν, ήμουν πολύ τυχερός, καθώς το είχα ήδη αυτό. Είχα την ευκαιρία να κάνω πραγματικότητα αρκετά από τα projects των ονείρων μου. Εργάζομαι σε ένα νέο τέτοιο project αυτή τη στιγμή. Και είναι ίσως το project που με έχει ενθουσιάσει περισσότερο απ’ όλα όσα έχω κάνει μέχρι τώρα. Δεν μπορώ να μιλήσω γι' αυτό γιατί τα αφεντικά μας θα θυμώσουν πολύ μαζί μου. Και, υποθέτω ότι γενικά κάτι συμβαίνει τώρα που νομίζω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον. Το οποίο είναι ότι υπάρχει μια νέα εκτίμηση για το gaming που δεν έχω ξαναδεί ποτέ πριν.

Όταν μεγάλωνα εγώ, το gaming ήταν περισσότερο ένα παιδικό πράγμα. Τώρα είναι ξεκάθαρα για όλους. Αλλά, αν είσαι gamer, ξέρεις για τις δυνατότητες των παιχνιδιών, και οι μη-gamers, πραγματικά δεν ξέρουν τι χάνουν. Αλλά, η ελπίδα μου ήταν ότι όταν φτιάξαμε το The Last of Us ως τηλεοπτική σειρά, ότι θα μπορούσαμε να το αλλάξουμε αυτό. Και για αυτόν τον λόγο ασχολήθηκα τόσο πολύ με τη σειρά. Ήθελα τόσο πολύ να είναι καλή, γιατί ήθελα να συμβεί αυτό, δηλαδή κάποιος που θα παρακολουθήσει τη σειρά να του αρέσει πραγματικά. Και να ερωτευτεί αυτούς τους χαρακτήρες με τον τρόπο που εμείς ερωτευτήκαμε αυτούς τους χαρακτήρες και την ιστορία τους. Και στο τέλος να συνειδητοποιήσει, «περίμενε, αυτό βασίζεται σε ένα video game;» και μετά να πάει να δοκιμάσει το παιχνίδι και να δει τον πλούτο των αφηγήσεων και όλων όσων συμβαίνουν στα παιχνίδια.

Οπότε τώρα νιώθω σα να υπάρχει ένα είδος προβολής στο gaming. Και ξέρετε, το Fallout μόλις που βγήκε. Και είναι μια μεγάλη επιτυχία για την Amazon. Και το βρίσκω πραγματικά συναρπαστικό. Όχι επειδή τα παιχνίδια πρέπει γίνουν ταινίες, ή πρέπει να γίνουν τηλεοπτικές σειρές, αλλά νομίζω ότι ανοίγει τα μάτια πολλών ανθρώπων για το είδος των εμπειριών που υπάρχουν στα παιχνίδια.

Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει σε ένα σημείο καμπής, όπου το gaming πρόκειται να απογειωθεί και ο κόσμος να συνειδητοποιήσει: «Θεέ μου, υπάρχουν όλες αυτές οι απίστευτες συγκινητικές εμπειρίες στα παιχνίδια!» Οπότε, δεν είμαι μόνο ενθουσιασμένος για αυτό το παιχνίδι που φτιάχνουμε - και είναι, είναι κάτι πραγματικά φρέσκο για εμάς - αλλά είμαι επίσης ενθουσιασμένος να δω πώς θα αντιδράσει ο κόσμος σε αυτό. Λόγω του The Last of Us και της επιτυχίας της σειράς, ο κόσμος ακόμα και εκτός του gaming μας κοιτάζει για να δει τι είναι αυτό που θα βγάλουμε στη συνέχεια. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να δω ποια θα είναι η αντίδραση για αυτό- και έχω ήδη πει πάρα πολλά, οπότε θα σταματήσω εδώ. Με ρωτήσατε λοιπόν για τα projects των ονείρων μου. Ήμουν πολύ τυχερός που δούλεψα πάνω στα αγαπημένα μου παιχνίδια με απίστευτους συνεργάτες και είμαι πολύ ευγνώμων γι' αυτούς.