Neil Druckmann: Το νέο παιχνίδι της Naughty Dog «θα επαναπροσδιορίσει τις mainstream αντιλήψεις για το gaming»

Βαρύγδουπες δηλώσεις από τον δημιουργό του The Last of Us
23 Μαΐου 2024 16:33
Neil Druckmann: Το νέο παιχνίδι της Naughty Dog «θα επαναπροσδιορίσει τις mainstream αντιλήψεις για το gaming»

Όπως σας ενημερώσαμε, η Sony πραγματοποίησε πρόσφατα ένα εταιρικό event, στο οποίο μίλησε για το όραμά της για την επόμενη δεκαετία, στο gaming, στο κινηματογράφο και στην τεχνολογία. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, στην επίσημη ιστοσελίδα της Sony αναρτήθηκε μια συνέντευξη με έναν από τους πιο αναγνωρισμένους δημιουργούς της, τον Neil Druckmann.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για τον πρόεδρο της Naughty Dog των PlayStation Studios. Ο Druckmann εργάζεται στη Naughty Dog από το 2004, ξεκινώντας ως gameplay programmer στο Jak 3. Το πρώτο παιχνίδι που ανέλαβε ως creative director ήταν το The Last of Us, ενώ προηγουμένως είχε το ρόλο του co-writer και co-lead game designer στο Uncharted 2: Among Thieves. Είναι επίσης ο director των Uncharted 4: A Thief's End, The Last of Us Part II, ενώ πρόσφατα έπαιξε καθοριστικό ρόλο ως director, producer και writer και στην τηλεοπτική σειρά The Last of Us.

Αυτή την περίοδο, ο Druckmann και η ομάδα του στη Naughty Dog αναπτύσσουν ένα νέο project, το οποίο όπως φαίνεται είναι άκρως φιλόδοξο. Συγκεκριμένα, στην εν λόγω συνέντευξη ο δημιουργός ανέφερε πως το παιχνίδι αυτό έχει τις προοπτικές να επαναπροσδιορίσει την αντίληψη του κόσμου για το είναι το gaming!

O Druckman δεν αποκάλυψε περισσότερα και ακόμη δεν ξέρουμε επίσημα ούτε το όνομα του τίτλου αυτού, ούτε καν το genre στο οποίο θα ανήκει. Σίγουρα όμως η ηχηρή αυτή δήλωση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω:

Θα μπορούσατε να μοιραστείτε ένα προσωπικό όραμα ή ένα ονειρικό project που ελπίζετε να δείτε να υλοποιείται στο μέλλον της ψυχαγωγίας;

Είχα την τύχη να δουλέψω σε πολλά ονειρεμένα projects και αυτή τη στιγμή είμαι ενθουσιασμένος για ένα τέτοιο νέο project, το οποίο είναι ίσως και το πιο συναρπαστικό μέχρι στιγμής. Υπάρχει μια αυξανόμενη εκτίμηση για το gaming που ξεπερνά όλες τις ηλικιακές ομάδες, σε αντίθεση με όταν μεγάλωνα εγώ. Αυτή η αλλαγή αναδεικνύεται από το εγχείρημά μας στην τηλεόραση με το The Last of Us, το οποίο ήλπιζα ότι θα γεφύρωνε το χάσμα μεταξύ gamers και μη gamers. Η επιτυχία της σειράς έφερε στο προσκήνιο το gaming, καταδεικνύοντας τις πλούσιες, καθηλωτικές εμπειρίες που προσφέρει. Αυτή η προβολή με ενθουσιάζει όχι μόνο για το τρέχον project μας αλλά και για τις ευρύτερες δυνατότητες του gaming να γοητεύσει ένα παγκόσμιο κοινό. Ανυπομονώ να δω τι απήχηση θα έχει αυτό το νέο παιχνίδι, ειδικά μετά την επιτυχία του The Last of Us, καθώς θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τις mainstream αντιλήψεις για το gaming.

Για την ιστορία, ο Neil Druckman είχε αναγνωρίσει στο παρελθόν πως ο κόσμος διψάει για ένα The Last of Us Part 3, αναφέροντας επίσης πως έχει ήδη ένα concept κατά νου για το τρίτο κεφάλαιο. Οι φήμες πάντως θέλουν το νέο παιχνίδι της Naughty Dog να μην είναι κάποιο sequel, αλλά νέο IP.