Naughty Dog: «Δεν θα είμαστε για πάντα ένα στούντιο που φτιάχνει μόνο The Last of Us»

Νέες πληροφορίες για τα μελλοντικά σχέδια της ομάδας
04 Ιουνίου 2024 16:38
Naughty Dog: «Δεν θα είμαστε για πάντα ένα στούντιο που φτιάχνει μόνο The Last of Us»

Από το 2013 που το The Last of Us έκανε το ντεμπούτο του για το PS3 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, η Naughty Dog έχει καταπιαστεί με πολλά projects που ανήκουν στο franchise αυτό. Συγκεκριμένα, είδαμε το Left Behind DLC και το The Last of Us Remastered το 2014, ενώ το 2020 ακολούθησε το The Last of Us Part II. Έπειτα, η ομάδα προέβη σε άλλες δύο επανακυκλοφορίες, με το remake The Last of Us Part I το 2022 και το The Last of Us Part II Remastered στις αρχές της χρονιάς που διανύουμε. Αν λάβουμε υπόψη και την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο πρώτο παιχνίδι, πολλοί gamers έμειναν να αναρωτιούνται αν η Naught Dog πρόκειται να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο The Last of Us franchise.

Απαντήσεις για το μέλλον της καταξιωμένης ομάδας του PlayStation ήρθε να δώσει τώρα ο επικεφαλής της, Neil Druckmann. Συγκεκριμένα, παραχώρησε μια συνέντευξη στο LA Times, όπου υποσχέθηκε πως η Naughty Dog «δεν θα είναι για πάντα ένα στούντιο που θα φτιάχνει μόνο The Last of Us». Μάλιστα, ο Druckmann τόνισε πως αυτή τη στιγμή η Naughty Dog εργάζεται σε «πολλαπλά single-player projects».

Ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα projects αυτά, όπως για παράδειγμα αν έχουμε να κάνουμε με νέα IPs, sequels, prequels ή spin-offs, αλλά ο Druckmann έκανε μια αποκάλυψη για την γενικότερη κατεύθυνσή τους.

Δημιουργούμε εμπειρίες που βασίζονται στην ιστορία και τους χαρακτήρες, ιδίως στις σχέσεις. Οι ιστορίες αυτές έχουν ένα είδος φιλοσοφικού πυρήνα γύρω από τον οποίο περιστρέφονται και καταλήγουν όλα.

Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί πως το υψηλόβαθμο στέλεχος είχε δηλώσει στο παρελθόν πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο ενός The Last of Us Part 3, ενώ για ένα διάστημα υπήρχαν έντονες φήμες και για την επιστροφή της σειράς Uncharted. Φυσικά, για την ώρα δεν υπάρχει καμία επιβεβαιωμένη πληροφορία για τα πολλά αυτά projects που απασχολούν τους developers της Naughty Dog, οπότε θα χρειαστεί απλά περισσότερη υπομονή.