Το τέλος του The Last of Us Part 2 ήταν πολύ διαφορετικό – Μάθαμε τι θα γινόταν

Δια στόματος Neil Druckmann
25 Ιανουαρίου 2024 10:47
Το τέλος του The Last of Us Part 2 ήταν πολύ διαφορετικό – Μάθαμε τι θα γινόταν

Πριν μερικές ημέρες έγινε διαθέσιμο το The Last of Us Part II Remastered, μια νέα έκδοση του παιχνιδιού για το PS5 που πέρα από τεχνικές βελτιώσεις περιλαμβάνει και αρκετό νέο περιεχόμενο. Μεταξύ άλλων, η Naughty Dog πρόσθεσε και ένα mode με developer commentary, στο οποίο καθώς οι παίκτες παίζουν, ακούνε ταυτόχρονα και σχολιασμό από τους δημιουργούς για το πως φτιάχτηκε το παιχνίδι.

Το συγκεκριμένο mode παρέχει πάρα πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες και χάρη σε αυτό ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας μια αναπάντεχη αποκάλυψη: Το φινάλε του The Last of Us Part II ήταν πολύ, πολύ διαφορετικό.

Ακολουθούν spoilers για τον τερματισμό του The Last of Us Part II


Σε περίπτωση που θέλετε ενα φρεσκάρισμα, στο τέλος του παιχνιδιού ο Tommy επισκέπτεται το σπίτι της Ellie και της Dina, μεταφέρνοντάς τους πως έχει πληροφορίες για το που βρίσκεται τελικά η Abby. Η Ellie αποφασίζει να φύγει για να τη βρει, παρόλο που η Dina την παρακαλά να μείνει. Συγχρόνως, η Abby και ο Lev φτάνουν στη Σάντα Μπάρμπαρα αναζητώντας τους Fireflies, ανακαλύπτοντας ότι ανασυγκροτούνται στο νησί Catalina της Καλιφόρνια. Ωστόσο, στο ταξίδι αυτό συλλαμβάνονται, βασανίζονται και αφήνονται να πεθάνουν από τους δουλοκτήτες Rattlers. Τότε, η Ellie φτάνει στη Σάντα Μπάρμπαρα, τους βρίσκει και τους σώζει. Έπειτα, η Ellie αναγκάζει την Abby να παλέψει μαζί της και σχεδόν την πνίγει! Τελευταία στιγμή όμως, η Ellie αλλάζει γνώμη αφού της ήρθε κατά νου ο Joel και την αφήνει ελεύθερη.

Αυτή είναι η ιστορία που είδαμε στην τελική έκδοση του παιχνιδιού, αλλά τα πλάνα της Naughty Dog ήταν κάποτε πάρα πολύ διαφορετικά. Συγκεκριμένα, ο director του τίτλου, Neil Druckmann, αποκαλύπτει μέσα από το developer commentary του remaster πως η Ellie αρχικά ήταν στα πλάνα να σκοτώσει την Abby, πνίγοντάς την στο νερό!

Μιλώντας σχετικά με αυτό, η Halley Gross που έγραψε την ιστορία μαζί με τον Druckmann, τόνισε:

Νομίζω πως η Ellie έμεινε με αυτό το 3% της ανθρωπιάς που είχε από αυτό που ήταν πριν, αυτό το καλό παιδί, αυτό το ατίθασο παιδί που ο Joel διαμόρφωσε…Νομίζω πως αν η Ellie σκότωνε όντως την Abby, δεν θα βλέπατε ποτέ ξανά αυτό το παιδί.

Αυτό δίνει μια ελπίδα ότι είναι ακόμη κάπου εκεί. Έστω και λίγο. Και θα μπορούσε να σωθεί, όπως σώθηκε και στην Abby, υπό τις σωστές συνθήκες.

Για περισσότερα, μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα του παιχνιδιού με σχολιασμό από τους developers, μέσα από τον player που ακολουθεί.


Το The Last of Us Part II Remastered κυκλοφορεί για το PlayStation 5 από τις 19 Ιανουαρίου. Εμείς έχουμε παίξει την αναβαθμισμένη έκδοση του τίτλου της Naughty Dog και ο Σάκης Καρπάς τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Το Remaster του The Last of Us Part II είναι πράγματι μια αισθητά πλουσιότερη και βελτιωμένη έκδοση του αριστουργήματος της Naughty Dog, που κλείνει το μάτι κυρίως σε όσους δεν έχουν στο παρελθόν εμπειρία μαζί του. Εγώ, για να είμαι ειλικρινής, δεν ένιωσα σε καμία περίπτωση ότι χρειαζόμουν μία τέτοια κυκλοφορία. Ο τίτλος ήταν ήδη υπέροχος, υποστηριζόταν ήδη από το PS5 και η θέση του στην καρδιά μου παραμένει εκεί που ήταν.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την άποψή του για το The Last of Us Part II Remastered πατώντας εδώ.