Dragon’s Dogma 2: Συγκριτικό βίντεο αποκαλύπτει που τρέχει καλύτερα το παιχνίδι!

Κυκλοφόρησε ήδη comparison βίντεο από τις τέσσερις πλατφόρμες
20 Μαρτίου 2024 21:36
Dragon’s Dogma 2: Συγκριτικό βίντεο αποκαλύπτει που τρέχει καλύτερα το παιχνίδι!

Το Dragon’s Dogma 2 θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή, 22 Μαρτίου, για τις πιο πρόσφατες κονσόλες, αλλά και στο PC. Η Capcom είχε δηλώσει παλιότερα ότι το sequel θα τρέχει με ξεκλείδωτο framerate με στόχο τα 30FPS και μόλις τώρα ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας το πρώτο συγκριτικό βίντεο.

Αναλυτικότερα, το γνωστό κανάλι ElAnalistaDeBits ανέβασε ένα νέο βίντεο στο YouTube, όπου συγκρίνει -και παρουσιάζει- το Dragon’s Dogma 2 σε όλες τις πλατφόρμες που κυκλοφορεί. Αυτό σημαίνει ότι θα δείτε διαφορές -αν υπάρχουν- ανάμεσα σε PC, Xbox Series X, Xbox Series S και PlayStation 5.

Σύμφωνα με τα τεστ που έγιναν, ο τίτλος της Capcom τρέχει ως εξής στις πλατφόρμες:

  • Xbox Series S: Dynamic 1440p/~35fps με temporal reconstruction και ξεκλείδωτο framerate
  • Xbox Series X: Dynamic 2160p/~40fps με temporal reconstruction και ξεκλείδωτο framerate
  • Playstation 5: Dynamic 2160p/~38fps με temporal reconstruction και ξεκλείδωτο framerate
  • Όσον αφορά το PC είναι φυσικά ανάλογα το σύστημα, αλλά το συγκεκριμένα κανάλι το έτρεχε ως εξής: 2160p Max Settings με DLSS Balanced | RT ON |  | RTX 4080 | i9 12900K | 32GB DDR5 | SSD NVME

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Dragon’s Dogma 2 χρησιμοποιεί ray-tracing για global illumination μόνο στα PC, PS5 και Xbox Series X και όχι στο Series S. Το ray-tracing δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί. Ο τίτλος έχει καλύτερα loading times στο PC αν έχετε φυσικά NVMe SDD. Το framerate κυμαίνεται μεταξύ 30 και 45 FPS στις 3 πλατφόρμες, αν και το Xbox Series X έχει ελαφρώς υψηλότερο μέσο όρο στο ρυθμό ανανέωσης από το PS5 με 2-3 FPS.

Εμείς παίξαμε το παιχνίδι και πατώντας εδώ μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας. O Θέμης Μπολτσής, ο οποίος ανέλαβε το review του παιχνιδιού, είπε μεταξύ άλλων:

Ελάχιστα είναι τα παιχνίδια εκεί έξω που μοιάζουν στο Dragon’s Dogma 2. Είναι ένα πραγματικά μοναδικό RPG, το οποίο περιγράφει τέλεια η λέξη «hardcore», όσο κλισέ και αν μοιάζει ο όρος πλέον. Το παιχνίδι ενσωματώνει μερικά πανέξυπνα συστήματα που βοηθάνε να εκτοξευθεί το immersion, εκμεταλλευόμενο για παράδειγμα στο έπακρο τον κύκλο ημέρας-νύχτας και αποκλίνοντας από την πεπατημένη όσον αφορά τον τρόπο που ταξιδεύεις το open-world του. Παράλληλα, το σύστημα μάχης του είναι άκρως εθιστικό, άμεσο και φαντασμαγορικό, ενώ και τα γραφικά του πανέμορφα. Συνολικά, είναι μια εμπειρία που δε συγχωρεί, δε χαρίζει και δε σε παίρνει από το χεράκι. Δεν υπάρχουν ούτε σημάνσεις για τα διαθέσιμα quests να φανταστείτε! Αυτό σημαίνει πως δεν είναι ένα παιχνίδι για όλους, αλλά είναι συγχρόνως και αυτό που το κάνει εν τέλει τόσο, μα τόσο, απολαυστικό!

Περισσότερα στο συγκριτικό βίντεο που ακολουθεί.