The Last of Us Part II Remastered: Ευχάριστα νέα για όσους έκαναν Platinum την έκδοση του PS4

Δε θα χρειαστεί να μπείτε ξανά σε νέες “διαδικασίες”
16 Ιανουαρίου 2024 10:32
The Last of Us Part II Remastered: Ευχάριστα νέα για όσους έκαναν Platinum την έκδοση του PS4

Το The Last of Us Part II πρόκειται να κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες για το PlayStation 5 σε Remastered μορφή και μόλις ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, η Naughty Dog επιβεβαίωσε και επίσημα, ότι όσοι έχουν αποκτήσει το Platinum Trophy στο αρχικό παιχνίδι του PlayStation 4, θα μπορούν να μεταφέρουν κανονικά την πρόοδό τους στην έκδοση του PS5. Αυτό ισχύει για όλα τα trophies και όχι μόνο για όσους το έκαναν Platinum.

Η εταιρία το ξεκαθάρισε αυτό μέσα από ένα νέο post που ανέβασε στο X (πρώην Twitter), ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο νέος τίτλος θα φέρει και καινούργια τρόπαια.

Τα νέα trophies είναι τα εξής: Mixed Bag, Become The Hunter, Got Your Back, Burglar, Roll Call, Modded, Risk Taker, Good Riddance, Team Ellie, Team Abby, True Strength, May Your Survival Be Long και May Your Death Be Swift. Επιπροσθέτως, μάθαμε ότι τα εν λόγω τρόπαια από το No Return mode δε θα είναι απαραίτητα για να πάρει κάποιος την πλατίνα.

Τα παραπάνω, λοιπόν, είναι ευχάριστα νέα για όσους παίκτες μόχθησαν για να πάρουν το Platinum στο The Last of Us II και δε θέλουν να επαναλάβουν όλες τις διαδικασίες και στην έκδοση του PS5. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, αν έχετε στην κατοχή σας το αρχικό παιχνίδι και θέλετε να κάνετε την αναβάθμιση στη νέα σας κονσόλα, τότε θα χρειαστεί να πληρώσετε 10 ευρώ για το upgrade. Ωστόσο, θα κυκλοφορήσει και μία retail (και ψηφιακή) PS5 έκδοση που ζητάει από τους παίκτες 49.99 ευρώ.

Όσον αφορά τον τεχνικό τομέα, το The Last of Us Part II Remastered θα έχει βελτιωμένα γραφικά, όπως 4K ανάλυση στο Fidelity Mode, 1440p upscaled σε 4K στο Performance Mode, καθώς και ένα mode με ξεκλείδωτο framerate για τις τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την VRR τεχνολογία. Συνεχίζοντας, η ανάλυση των textures θα είναι βελτιωμένη, οι αποστάσεις των LODs μεγαλύτερες, ενώ οι σκιές θα είναι πιο ρεαλιστικές και τα animations πιο ομαλά με υψηλότερο sampling rate.

Αναμενόμενα, ως native κυκλοφορία του PS5, το παιχνίδι θα εκμεταλλεύεται όλες τις τεχνολογίες του, προσφέροντας αστραπιαία loading times, καθώς και υποστήριξη για την απτική ανάδραση και τα adaptive triggers του DualSense χειριστηρίου.

Το The Last of Us Part II Remastered θα γίνει διαθέσιμο αποκλειστικά για το PlayStation 5 στις 19 Ιανουαρίου.