ΦΗΜΗ: Ένα σημαντικό αποκλειστικό του Xbox θα έρθει στις PlayStation ή και στις Nintendo κονσόλες

Εντός του 2024
08 Ιανουαρίου 2024 16:29
ΦΗΜΗ: Ένα σημαντικό αποκλειστικό του Xbox θα έρθει στις PlayStation ή και στις Nintendo κονσόλες

Τις τελευταίες ώρες, πρώτο θέμα συζήτησης έχει γίνει στα social media και στα gaming forums μια νέα φήμη που θέλει το Xbox να φέρνει ένα σημαντικό αποκλειστικό του παιχνίδι και σε μια από τις αντίπαλες κονσόλες, δηλαδή στο PlayStation 5 ή στο Nintendo Switch.

Όλα ξεκίνησαν από το podcast του αξιόπιστου YouTuber/leaker Nate the Hate ο οποίος αποκάλυψε ότι εντός του 2024 η Microsoft σκοπεύει να φέρει ένα αποκλειστικό παιχνίδι του Xbox που λάτρεψαν οι παίκτες και οι κριτικοί τη χρονιά που κυκλοφόρησε σε ένα αντίπαλο σύστημα. Ειδικότερα, δήλωσε:

"Κατά το ημερολογιακό έτος 2024, η Microsoft θα φέρει μια από τις πιο αναγνωρισμένες first-party κυκλοφορίες της σε ένα ανταγωνιστικό σύστημα"

Μάλιστα, ο Nate επισήμανε ότι το παιχνίδι ήταν στις συζητήσεις για τις GOTY υποψηφιότητες τη χρονιά που κυκλοφόρησε, κάτι που έκανε πολλούς να αναρωτιούνται σε ποιο αναφέρεται. Μεταξύ των εικασιών αναφέρθηκε πολλές φορές το Hi-Fi Rush, με έναν χρήστη του ResetEra που έχει κάνει διάφορα leaks στο παρελθόν να επιβεβαιώνει πως πράγματι πρόκειται για την μουσική εμπειρία της Tango Gameworks.

Ειδικότερα, η επικρατέστερη φήμη είναι πως το Hi-Fi Rush πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Nintendo Switch εντός του 2024. Για την ιστορία, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Microsoft κυκλοφορεί κάποια αποκλειστικότητά της στο Switch, αφού στο παρελθόν είχε φέρει και το πολυβρασμένο Ori and the Blind Forest στο υβριδικό σύστημα της Nintendo.

Αμέσως μετά, ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά ήρθε να ρίξει ο εξαιρετικά αξιόπιστος ρεπόρτερ του Windows Central, Jez Corden, ο οποίος έχει κάνει αμέτρητες διαρροές που αφορούν τα πλάνα της Microsoft στο παρελθόν. Σύμφωνα με τις δικές του πηγές, πράγματι η Microsoft εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει διάφορες παλιότερες κυκλοφορίες της στα συστήματα των ανταγωνιστών.

Η επιβεβαίωση αυτή πυροδότησε εκ νέου τις συζητήσεις σχετικά με τη θέση της Microsoft στη βιομηχανία και τα σχέδιά της να δρα περισσότερο και ως third-party publisher.