Hackers επιτέθηκαν στην Ubisoft

Προσπάθησαν να υποκλέψουν αρχεία σχεδόν 1TB
24 Δεκεμβρίου 2023 10:01
Hackers επιτέθηκαν στην Ubisoft

Μετά την τεράστια επίθεση από hackers που δέχτηκε η Insomniac Games, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθε μία ακόμα είδηση hacking που αφορά τώρα την Ubisoft.

Αναλυτικότερα, όπως μαθαίνουμε μέσα από το wccftech, η Ubisoft έγινε στόχος κάποιων hackers, οι οποίοι προσπάθησαν να υποκλέψουν αρχεία που άγγιζαν σχεδόν το 1TB. Μιλώντας στο Bleeping Computer, η εταιρία πίσω από τα Assassin’s Creed επιβεβαίωσε το περιστατικό που είχε αρχικά αναφερθεί από το VX-Underground.

Φαίνεται ότι οι hackers είχαν πρόσβαση σε διάφορες εφαρμογές των εσωτερικών γραφείων της Ubisoft, όπως είναι το Microsoft Teams και τα Confluence και SharePoint.

Οι επιτήδειοι είχαν πρόσβαση στα δεδομένα της Ubisoft για περίπου δύο μέρες προτού οι ειδικοί της εταιρίας καταλάβουν τι συμβαίνει και σταματήσουν την πρόσβαση. Τελικά, φαίνεται ότι η επίθεση δεν είχε σημαντικές συνέπειες, καθώς οι hackers έχασαν την πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές πριν κλέψουν 900GB δεδομένων που είχαν βάλει ως στόχο.

Έτσι, φαίνεται ότι o εφιάλτης της Ubisoft σταμάτησε πολύ γρήγορα, αν και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο κάποιες εικόνες από το πολυπόθητο Beyond Good & Evil 2.