Η Ubisoft ξεκίνησε να αφαιρεί τα ψηφιακά αντίτυπα του The Crew από τις βιβλιοθήκες των παικτών

Και η κοινότητα αντιδρά
13 Απριλίου 2024 12:34
Η Ubisoft ξεκίνησε να αφαιρεί τα ψηφιακά αντίτυπα του The Crew από τις βιβλιοθήκες των παικτών

Εντείνοντας του φόβους των gamers πως «ψηφιακό» και «για πάντα» δεν πάνε μαζί, η Ubisoft ξεκίνησε να αφαιρεί το The Crew από τις βιβλιοθήκες παικτών που το είχαν αγοράσει.

Η γαλλική εταιρία είχε ανακοινώσει από πέρυσι ότι οι servers του παιχνιδιού θα έκλειναν στις 31 Μαρτίου του 2024. Ωστόσο, μιας και το παιχνίδι ήταν always-online, ούτε το περιεχόμενο για έναν παίκτη θα ήταν διαθέσιμο μετά το κλείσιμο των servers. Η ημερομηνία αυτή ήρθε, λοιπόν, και τώρα πολλοί παίκτες αναφέρουν ότι το παιχνίδι όχι απλώς δε λειτουργεί, αλλά έχει εξαφανιστεί κιόλας από τις ψηφιακές τους βιβλιοθήκες στο Ubisoft Connect.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το PC Gamer, ο τίτλος πλέον εμφανίζεται σε μια νέα ενότητα στο Ubisoft Connect με «ανενεργά παιχνίδια» και φέρει το εξής χαρακτηριστικό μήνυμα:

"Δεν έχετε πλέον πρόσβαση σε αυτό το παιχνίδι. Γιατί δεν ελέγχετε το Store για να συνεχίσετε τις περιπέτειές σας;".

Αν κάποιος παίκτης είχε ήδη εγκατεστημένο το παιχνίδι και επιχειρήσει να το τρέξει, αυτό ξεκινά αλλά στο demo mode του. Από την άλλη, αν κάποιος επιχειρήσει να ανοίξει την Steam έκδοση του παιχνιδιού, αυτή ζητάει πλέον ένα κλειδί ενεργοποίησης.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η απόφαση της Ubisoft προκάλεσε αντιδράσεις, απογοητεύοντας πολλούς παίκτες που ήλπιζαν πως η κοινότητα θα έφτιαχνε δικούς τους ιδιωτικούς servers για όσους ήθελαν να συνεχίσουν να παίζουν. Μάλιστα, πολλοί στα social media και στο Reddit ξεκίνησαν μέχρι και συζητήσεις για το κατά πόσο είναι νόμιμο αυτό που έκανε η Ubisoft ή όχι.

Η Ubisoft απάντησε σε αίτημα του Eurogamer για σχόλιο, τονίζοντας:

Ανακοινώσαμε στις 14 Δεκεμβρίου του 2023 ότι μετά από σχεδόν μια δεκαετία υποστήριξης, θα αποσύραμε το The Crew 1 στις 31 Μαρτίου του 2024. Παρόλο που καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να έχει απογοητεύσει τους παίκτες, ήταν απαραίτητο λόγω των server υποδομών μας και των περιορισμών αδειοδότησης.