Η Kojima Productions μπήκε στην 2η φάση της

Νέες δηλώσεις από τον θρυλικό δημιουργό Hideo Kojima
15 Δεκεμβρίου 2023 08:35
Η Kojima Productions μπήκε στην 2η φάση της

Η Kojima Productions δημιουργήθηκε πριν από 8 ολόκληρα χρόνια από τον θρυλικό δημιουργό Hideo Kojima, ο οποίος αναφέρει μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο X, ότι η ομάδα δεν είχε ούτε μηχανή γραφικών, αλλά ούτε και γραφεία. Το μόνο που είχαν στα χέρια τους ήταν το λογότυπο της LUDENS και ένα project σε ένα “πρόχειρο τετράδιο”.

Ο δημιουργός των Metal Gear Solid και Death Stranding έγραψε πριν από λίγο στο X ότι ακολούθησε την συμβουλή του σκηνοθέτη Guillermo del Toro, που ήταν να φτιάξει ένα AAA παιχνίδι που περιμένουν όλοι οι fans του. Πλέον η εταιρία βρίσκεται στην 2η φάση της όπως λέει ο ίδιος, αφού εκτός από το sequel του Death Stranding, ετοιμάζει το OD με την Microsoft, αλλά και την ταινία με την A24.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Hideo Kojima:

Έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που ξεκινήσαμε την Kojima Productions. Τότε, δεν είχαμε εργαλεία ανάπτυξης, μηχανή γραφικών και γραφεία και το μόνο που είχαμε ήταν ένα σημειωματάριο με ένα πρόχειρο project και το λογότυπο LUDENS. Ακολούθησα τη συμβουλή του Guillermo del Toro, όπως έκανα πάντα (πριν ανεξαρτητοποιηθώ): "Δημιουργήστε ένα καινοτόμο και μοναδικό ΑΑΑ παιχνίδι που οι θαυμαστές περιμένουν με ανυπομονησία, το συντομότερο δυνατό!"

Έχοντας αυτό κατά νου, ψάξαμε για μηχανές γραφικών και γραφεία, εντοπίσαμε τους δεσμούς μας, συγκεντρώσαμε τους φίλους και τους ηθοποιούς και παράλληλα με τις προωθητικές ενέργειες (παραγωγή trailer, πωλήσεις merchandise), στα τέλη του 2019, το παιχνίδι "DEATH STRANDING", το πρώτο μας IP, ολοκληρώθηκε. Πλέον, η KJP έχει μπει στη 2η φάση της.

Επεκτείναμε το στούντιο μας και ενισχύσαμε το crew μας για να εξελίξουμε την υπάρχουσα IP μας (DEATH STRANDING) σε franchise (πολλές εκδόσεις, παραγωγή sequel, ταινία) και την επόμενη πρόκληση μας, ένα νέο IP, το "OD". Αν και ο COVID καθυστέρησε τα σχέδιά μας, έχουμε ήδη “εκτοξεύσει” τον δεύτερο ενισχυτικό πύραυλο μας και συνεχίζουμε την πτήση μας σε αχαρτογράφητη περιοχή, προσαρμόζοντας παράλληλα την τροχιά μας προς νέους προορισμούς. Σας ευχαριστούμε για τη συνεχή υποστήριξή σας.

Φαίνεται ότι όλα κυλούν ομαλά και πολύ όμορφα για την Kojima Productions, η οποία εταιρία έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας το πρώτο trailer του OD κατά τη διάρκεια των The Game Awards. Εκτός από αυτό το ευχάριστο γεγονός, πριν από λίγες ώρες έγινε επίσημο ότι η ταινία του Death Stranding θα έρθει σε συνεργασία με την A24.