Κι όμως, ο Hideo Kojima ετοιμάζει νέο “τύπου Metal Gear Solid“ παιχνίδι με το PlayStation! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτή ήταν η mic drop στιγμή του State of Play!
01 Φεβρουαρίου 2024 02:32
Κι όμως, ο Hideo Kojima ετοιμάζει νέο “τύπου Metal Gear Solid“ παιχνίδι με το PlayStation! (ΒΙΝΤΕΟ)

Την καλύτερη έκπληξη η Sony την επιφύλασσε για το φινάλε του πρώτου τους State of Play για το 2024. Λίγο μετά το φαντασμαγορικό 10λεπτών trailer του Death Stranding 2: On the Beach, ο Hideo Kojima επανεμφανίστηκε στο πλάνο και μαζί με τον Hermen Hulst, επικεφαλής των PlayStation Studios, ανακοίνωσαν την επέκταση της συνεργασίας τους.

O Kojima, λοιπόν, ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο IP για το PlayStation, με τίτλο "Physint", το οποίο θα σημάνει την επιστροφή του στο Action Espionage genre που ο ίδιος δημιούργησε με τα Metal Gear Solid. Αυτό το "επόμενης γενιάς action espionage παιχνίδι" προφανώς δε θα είναι κάποια συνέχεια των Metal Gear μιας και η Konami έχει τα δικαιώματα. Μάθαμε ότι παράλληλα θα είναι και ταινία, με σκοπό να θολώσει τα νερά αλλά και να σπάσει το φράγμα των δύο μέσων. 

"Οι προετοιμασίες για αυτό έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά η παραγωγή του θα αρχίσει το συντομότερο δυνατόν από την Kojima Productions μετά το Death Stranding 2" ανέφερε ο Kojima στο πλαίσιο του State of Play. "Θα γιορτάσω την 40η επέτειό στην καριέρα μου παραγωγής παιχνιδιών. Νιώθω σίγουρος ότι αυτός ο τίτλος θα είναι η αποκορύφωση όλης μου της δουλειάς. Δεν μπορώ να σας πω παραπάνω αυτή τη στιγμή, αλλά σκοπεύουμε να αναμείξουμε τεχνολογίες τελευταίας αιχμής και ταλέντα από όλον τον κόσμο για να το πετύχουμε." είπε επίσης ο Kojima.

"Φυσικά πρόκειται για ένα διαδραστικό παιχνίδι, αλλά είναι και μια ταινία ταυτόχρονα, από άποψη γραφικών, ιστορίας, θεματολογίας, cast, ερμηνειών, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και ήχου. Με αυτόν τον τίτλο, ελπίζουμε να υπερβούμε τα όρια μεταξύ κινηματογράφου και βιντεοπαιχνιδιών".

Στην mic drop στιγμή της ανακοίνωσης, το βίντεο έκλεισε με το πλάνο να φεύγει από το πλατό και να ξεζουμάρει αποκαλύπτοντας ότι γυρίστηκε στα στούντιο της Sony Pictures Motion Group και της Columbia Pictures, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στην παραγωγή του κινηματογραφικού κομματιού του Physint, θα εμπλέκονται αυτές οι ιστορικές εταιρίες. 

Με έναν πρόχειρο υπολογισμό αυτό το νέο IP του PlayStation θα κυκλοφορήσει μετά το 2026. Δείτε το σχετικό βίντεο της ανακοίνωσης του PHYSINT: