ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ταινία Death Stranding έρχεται τελικά από τις Α24 και Kojima Productions

Η δήλωση του Hideo Kojima για τη συνεργασία με το στούντιο του “Everything Everywhere all at Once“
14 Δεκεμβρίου 2023 17:00
ΕΠΙΣΗΜΟ: Η ταινία Death Stranding έρχεται τελικά από τις Α24 και Kojima Productions

Με κάθε επισημότητα έγινε πλέον γνωστό ότι η A24 θα είναι η συμπαραγωγός της κινηματογραφικής ταινίας του Death Stranding, μαζί με την Kojima Productions.

Το αναπάντεχο της υπόθεσης είναι πως δεν εμπλέκεται η PlayStation Productions στην live-action ταινία του Death Stranding, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα σε όλες τις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές των αποκλειστικών παιχνιδιών του PlayStation, όπως το Uncharted, το The Last of Us και το Twisted Metal. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση η ταινία υπόσχεται "να εξερευνήσει τα μυστήρια γύρω από το αποκαλυπτικό γεγονός που ονομάστηκε "Death Stranding", το οποίο θόλωσε τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου και έφερε εφιαλτικά πλάσματα σε έναν κόσμο στα πρόθυρα της κατάρρευσης."

Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο δημιουργός του παιχνιδιού και παραγωγός, Hideo Kojima μέσα από τον λογαριασμό του στο X(πρώην Twitter) κάνοντας και μια σύντομη αλλά παθιασμένη δήλωση για το γεγονός ότι θα μεταφέρει το πόνημά του στη μεγάλη οθόνη.

"Η Α24 ήρθε στον κόσμος μας πριν από 10 χρόνια και η παρουσία της είναι μοναδική στη βιομηχανία, γιατί δεν μοιάζει με καμία άλλη. Οι ταινίες που παραδίδουν στον κόσμο είναι υψηλής ποιότητας και πολύ καινοτόμες. Με έχουν προσελκύσει οι δημιουργίες τους και έχουν εμπνεύσει ακόμη και τη δική μου δουλειά. Η καινοτόμος προσέγγισή τους στην αφήγηση ιστοριών ευθυγραμμίζεται με αυτό που κάνει η Kojima Productions τα τελευταία 8 χρόνια." είπε ο Kojima και συνέχισε: 

Τώρα, φτιάχνουμε μαζί την ταινία Death Stranding. Υπάρχουν πολλές "κινηματογραφικές διασκευές παιχνιδιών" εκεί έξω, αλλά αυτό που δημιουργούμε δεν είναι απλώς μια άμεση μετάφραση του παιχνιδιού. Σκοπός μας είναι το κοινό μας να μην είναι μόνο οι οπαδοί των παιχνιδιών, αλλά η ταινία μας να απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τον κινηματογράφο. Δημιουργούμε ένα σύμπαν του Death Stranding που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, που θα γεννηθεί και θα είναι εφικτό μόνο μέσω του μέσου του κινηματογράφου. 

Σε παλιότερη δήλωσή του ο Kojima είχε αναφέρει ότι θα επιβλέπει σχεδόν όλους τους τομείς της ταινίας από την παραγωγή, την πλοκή και την αισθητική της, εκτός από την σκηνοθεσία, ξεκαθαρίζοντας ότι κάποιος άλλος θα καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη. 

Η Α24 πάντως δείχνει ως το μοναδικό στούντιο εκεί έξω που θα μπορούσε να συμβαδίζει με τα χνώτα και τα "θέλω" του Kojima, αλλά και να του δώσει το κατάλληλο budget για να φέρει τον κόσμο του Death Stranding στη μεγάλη οθόνη, κάτι που δε θα είναι σε καμία περίπτωση ένα φθηνό εγχείρημα. 

Η εταιρία παραγωγής προέρχεται βέβαια από μερικές πρόσφατες παταγώδεις αποτυχίες στο box office με ακριβές παραγωγές που δεν έφεραν τα αναμενόμενα όπως το "Beau is Afraid" του Ari Aster με τον Joaquin Phoenix, το οποίο κόστισε $35 εκατ. και έφερε πίσω μόλις 11$ εκατομμύρια. Ας μην ξεχνάμε όμως πως είναι και το στούντιο που τα τελευταία χρόνια έχει σταθερή παρουσία στα βραβεία Όσκαρ, ενώ πέρυσι σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του με την ταινία "Τα Πάντα Όλα" (Everything Everywhere All At Once) αποσπώντας 7 χρυσά αγαλματίδια σε 10 υποψηφιότητες. 

Να αναφέρουμε ότι στο βιντεοπαιχνίδι Death Stranding πρωταγωνιστούν και μεγάλα χολιγουντιανά ονόματα όπως: Norman Reedus (The Walking Dead), Lea Seydoux (Spectre, No Time to Die), Mads Mikkelsen (Another Round), Margaret Qualley (Maid), Troy Baker (Last of Us), Tommie Earl Jenkins, και Lindsay Wagner.

Δεν γνωρίζουμε αν το cast του παιχνιδιού θα επιστρέψει για την ταινία ή θα γίνει recasting των ρόλων. 

Για την ιστορία το Death Stranding κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2019 στο PlayStation 4, τον Σεπτέμβριο του 2021 κυκλοφόρησε στο PlayStation 5 και τον Μάρτιο του 2022 στο PC.