Επίσημο: Η Naughty Dog ακύρωσε το The Last of Us Online

Νέες δηλώσεις από την εταιρία
15 Δεκεμβρίου 2023 08:13
Επίσημο: Η Naughty Dog ακύρωσε το The Last of Us Online

Είναι πλέον και επίσημο. Η Naughty Dog ακύρωσε το project που είχε πολλά χρόνια στα σκαριά, το οποίο ήταν στο σύμπαν του The Last of Us, αλλά online για πολλούς παίκτες. Το παιχνίδι ήταν γνωστό και ως “The Last of Us Online” και βρισκόταν υπό ανάπτυξη πριν καν κυκλοφορήσει το The Last of Us: Part II στο PlayStation 4.

Τα νέα ήρθαν μέσα από το επίσημο site της Naughty Dog, η οποία αποκάλυψε ότι οι φιλοδοξίες του παιχνιδιού ήταν τόσο μεγάλες που θα απαιτούσε την πλήρη προσοχή του στούντιο, αφαιρώντας έτσι οποιοδήποτε μέρος της ομάδας από single player παιχνίδια που βασίζονται στην αφήγηση.

Αντιλαμβανόμαστε ότι πολλοί από εσάς περιμένατε νέα σχετικά με το project που ονομάζαμε The Last of Us Online. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να το πούμε αυτό: Πήραμε την απίστευτα δύσκολη απόφαση να σταματήσουμε την ανάπτυξη αυτού του παιχνιδιού.

Γνωρίζουμε ότι αυτά τα νέα θα είναι δύσκολα για πολλούς, ειδικά στην αφοσιωμένη κοινότητα του The Last of Us Factions, που ακολουθεί θερμά τις φιλοδοξίες μας για παιχνίδια με πολλούς παίκτες. Είμαστε εξίσου συντετριμμένοι στο στούντιο καθώς ανυπομονούσαμε να σας το δώσουμε.

Η ομάδα του multiplayer είχε αυτό το παιχνίδι σε pre-production από τότε που εργαζόμασταν στο The Last of Us Part II και ήθελε να δημιουργήσει μια εμπειρία που θα ήταν μοναδική, με πολλές και μεγάλες δυνατότητες. Για να κυκλοφορήσουμε και να υποστηρίζουμε το The Last of Us Online, θα έπρεπε να αφήσουμε όλους τους πόρους του στούντιο πίσω και να φέρνουμε post-launch περιεχόμενο για τα επόμενα χρόνια, επηρεάζοντας σοβαρά την ανάπτυξη μελλοντικών single player παιχνιδιών μας.

Έτσι, είχαμε δύο δρόμους: να γίνουμε ένα “live-service” στούντιο ή να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε σε παιχνίδια αφήγησης για έναν παίκτη που αυτά τα παιχνίδια έχουν καθορίσει την κληρονομιά της Naughty Dog.

Όπως όλα δείχνουν, το The Last of Us Online γιγαντώθηκε στα μάτια της Naughty Dog και αντί να ασχολείται στο να φέρνει συνέχεια νέο περιεχόμενο σε αυτό το παιχνίδι, αποφάσισε να επικεντρωθεί στο single player.

Η εταιρία έκλεισε τις δηλώσεις της με τις εξής ανακοινώσεις:

Έχουμε πάνω από ένα φιλόδοξο και ολοκαίνουργιο single player παιχνίδι στα σκαριά εδώ στην Naughty Dog και ανυπομονούμε να μοιραστούμε περισσότερα για το τι θα ακολουθήσει όταν είμαστε έτοιμοι.

Για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.