Phil Spencer: «Δε σχεδιάζουμε να φέρουμε το Game Pass στο PlayStation»

Εξηγήσεις από τον επικεφαλής
01 Δεκεμβρίου 2023 22:05
Phil Spencer: «Δε σχεδιάζουμε να φέρουμε το Game Pass στο PlayStation»

Πριν μερικές ημέρες ο γενικός οικονομικός διευθυντής και εταιρικός αντιπρόεδρος οικονομικών και λειτουργιών του Xbox, Tim Stuart, έκανε μια δήλωση που συζητήθηκε πολύ έντονα στα social media. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε μια παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε στο Wells Fargo TMT Summit, το υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε πως στόχος του Xbox είναι “να μεταφέρει τις first-party εμπειρίες του και τις συνδρομητικές του υπηρεσίες σε κάθε οθόνη που μπορεί να παίξει παιχνίδια. Aκόμη και σε πλατφόρμες, όπως το PlayStation και η Nintendo”.

Η τοποθέτηση αυτή αποτέλεσε αφορμή για αυστηρή κριτική, με πολλούς gamers να αναρωτιούνται αν έχει νόημα η αγορά Xbox κονσόλας, αν πρόκειται μελλοντικά όλα τα παιχνίδια και το Xbox Game Pass να έρθουν στο PlayStation. Έπειτα από αμέτρητες συζητήσεις και εικασίες, τέλος στο ενδεχόμενο ήρθε να βάλει ο γενικός επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, Phil Spencer.

Συγκεκριμένα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Windows Central, ο Spencer ξεκαθάρησε ρητά πως η Microsoft δεν σχεδιάζει να φέρει το Game Pass ούτε στο PlayStation ούτε στις κονσόλες της Nintendo. Μάλιστα, έδωσε έμφαση σε αυτό, αναφέροντας δεύτερη φορά πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας. Στη συνέχεια, ο Spencer τόνισε πως η Microsoft θέλει όσοι παίκτες έχουν επενδύσει σε Xbox κονσόλα να νιώθουν ικανοποιημένοι και έτσι στόχος της εταιρίας είναι να συνεχίσει να καινοτομεί.

Οι νέες διευκρινιστικές δηλώσεις του Phil Spencer:

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι δεν σχεδιάζουμε να φέρουμε το Game Pass στο PlayStation ή στη Nintendo. Δεν είναι στα σχέδιά μας. Αλλά νομίζω ότι έκανες μια πολύ εύστοχη αναφορά σχετικά με το "τι σημαίνει να κατέχεις ένα Xbox". Αυτό στο οποίο θέλω να είμαστε εστιασμένοι είναι στο πώς θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε για τους ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί επιλέγοντας τη δική μας hardware πλατφόρμα. Πως θα συνεχίσουμε δηλαδή να διασφαλίζουμε ότι θα αισθάνονται καλά για την επένδυσή τους σε αυτό που έχουμε δημιουργήσει.

Προφανώς θα έχω τη δική μου άποψη για το hardware μας. Ωστόσο, νομίζω ότι οι hardware ομάδες μας έκαναν εξαιρετική δουλειά με τα Xbox Series X και Xbox Series S σε αυτή τη γενιά, προσφέροντας και κάτι προσιτό και επιδόσεις στο hardware line-up μας.

Όταν σκέφτομαι τις επενδύσεις σε πράγματα όπως το Game Pass και το Xbox Cloud Gaming, το cross play και το cross save, το ID@Xbox, όλα αυτά τα πράγματα - θέλω να συνεχίσουμε να καινοτομούμε, ώστε οι χρήστες της κονσόλας μας να αισθάνονται ότι κάνουμε επενδύσεις στην κονσόλα αυτή, οι οποίες ανταποκρίνονται στη δέσμευσή τους προς εμάς.

Το Game Pass ήταν ένα από τα πράγματα που δημιουργήσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε, είναι στο PC, είναι στο cloud. Είναι ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητας των Xbox κονσολών. Και νομίζω ότι θα συνεχίσει να είναι. Και θα συνεχίσουμε να αναζητούμε μελλοντικούς τρόπους για να καινοτομήσουμε σε όλο το portfolio των παιχνιδιών μας και στην πλατφόρμα μας.