Υπάρχει περίπτωση το GTA 6 να κοστίζει περισσότερο από τα κανονικά παιχνίδια;

Η ανησυχητική δήλωση της Take-Two
15 Νοεμβρίου 2023 17:18
Υπάρχει περίπτωση το GTA 6 να κοστίζει περισσότερο από τα κανονικά παιχνίδια;

Από την αρχή της γενιάς των PS5 και Xbox Series X|S σχεδόν όλες οι εταιρίες αύξησαν τις τιμές των παιχνιδιών τους από τα €69.99 στα €79.99.

Αυτή η αρνητική εξέλιξη για τα πορτοφόλια των gamers ξεκίνησε από το NBA 2K21 της Take-Two, το οποίο έγινε το πρώτο παιχνίδι της τρέχουσας γενιάς που έφτασε με αυξημένη τιμή τον Αύγουστο του 2020. Άλλοι μεγάλοι εκδότες, συμπεριλαμβανομένων των Sony, Activision, EA και Square Enix, ακολούθησαν γρήγορα το παράδειγμα. Παράλληλα, και η Microsoft και η Nintendo κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα πρώτα τους παιχνίδια με αυξημένη τιμή, ενώ το ίδιο μονοπάτι θα ακολουθήσει και η Ubisoft που ανακοίνωσε ότι το επερχόμενο Skull & Bones θα είναι ο πρώτος της τίτλος με αυξημένη τιμή.

Ωστόσο, κατά καιρούς είχαν ακουστεί φήμες πως η Take-Two ετοιμάζεται να κάνει την αρχή για άλλη μια φορά, αυξάνοντας ακόμη περισσότερο την τιμή του άκρως αναμενόμενου GTA 6. Συγκεκριμένα, η μητρική εταιρία της Rockstar Games φημολογούνταν πως δεν θα περιοριστεί στα €79.99 για το επόμενο Grand Theft Auto.

Μια σχετική δήλωση ήρθε να κάνει τώρα ο CEO της Take-Two, Strauss Zelnick, ο οποίος πιστεύει πως τα βιντεοπαιχνίδια θα έπρεπε να έχουν τιμές ανάλογες των ωρών ψυχαγωγίας που προσφέρουν. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, ανέφερε:

Όσον αφορά την τιμολόγηση για οποιοδήποτε είδος ψυχαγωγίας, ουσιαστικά ο αλγόριθμος είναι η αξία της αναμενόμενης ψυχαγωγικής χρήσης, δηλαδή η αξία ανά ώρα επί τον αριθμό των αναμενόμενων ωρών συν την τελική αξία που αντιλαμβάνεται ο πελάτης ως ιδιοκτησία, εάν ο τίτλος του ανήκει πραγματικά, και όχι, ας πούμε, ενοικιάζεται ή είναι συνδρομητικός.

Και θα δείτε ότι αυτό επιβεβαιώνεται σε κάθε είδος ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, οι τιμές μας στην πρώτη γραμμή εξακολουθούν να είναι πολύ, πολύ χαμηλές επειδή προσφέρουμε πολλές ώρες ενασχόλησης.

Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι η βιομηχανία έχει τιμολογιακή δύναμη ή ότι θέλει να έχει τιμολογιακή δύναμη. Ωστόσο, σημαίνει ότι προσφέρεται μεγάλη αξία.

Σημαίνει αυτό πως το GTA 6 θα είναι ακριβότερο από  €79.99; Κατά πάσα πιθανότητα όχι, αν λάβουμε υπόψη το πώς κλείνει τις δηλώσεις του ο CEO, αλλά η Take-Two φαίνεται να επεξεργάζεται την ιδέα, αφού θεωρεί πως οι τιμές των παιχνιδιών της είναι "πολύ, πολύ χαμηλές".