Το The Last of Us multiplayer παιχνίδι δεν έχει ακυρωθεί!

Παρά τα όσα είχαν ακουστεί
04 Νοεμβρίου 2023 23:20
Το The Last of Us multiplayer παιχνίδι δεν έχει ακυρωθεί!

Στις αρχές του Οκτωβρίου σας είχαμε ενημερώσει για ένα κύμα απολύσεων στην ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης Naughty Dog. Παράλληλα, ένα ρεπορτάζ του Kotaku είχε αποκαλύψει ότι είναι αβέβαιο το μέλλον του multiplayer spinoff τίτλου του The Last of Us, ο οποίος τον Μάιο είχαμε μάθει ότι καθυστερεί. Ειδικότερα, το μέσο είχε αναφέρει ότι το project "κρέμεται από μια κλωστή" αν και δεν έχει "ακυρωθεί εντελώς". Εντός της Naughty Dog έχει "τεθεί υπό αμφισβήτηση η ποιότητα και η μακροβιότητα του εν λόγω spinoff, με αποτέλεσμα αν μείνει μια μικρή ομάδα ατόμων να εργάζεται σε αυτό όσο η εταιρία επανεξετάζει την κατεύθυνσή του". Μάλιστα είχε ακουστεί πως η μοίρα του project άλλαξε μετά από μια αξιολόγηση από τη Bungie, η οποία εξαγοράστηκε από το PlayStation για να βοηθήσει με τη στροφή της εταιρίας στα ‘Games as a Service’, στα οποία ειδικεύεται.

Τώρα, περίπου ένα μήνα μετά, έχουμε την πρώτη επίσημη τοποθέτηση. Συγκεκριμένα, ο Vinit Agarwal, game director του multiplayer τίτλου, τον οποίο πολλοί αποκαλούν ως Factions, έκανε ένα post στο X (πρώην Twitter) στο οποίο ξεκαθάρισε πως ακόμη δουλεύει στο project.

Ειδικότερα, ανάρτησε μια φωτογραφία από τον τερματισμό του Super Mario Bros. Wonder, λέγοντας:

Τα κατάφερα! Ουάου, αυτό ήταν δύσκολο, σίγουρα πάνω από 300 Marios πέθαναν στη διαδικασία.

Και, για να ζήσει εν ειρήνη αυτό το tweet... Ναι, ακόμα δουλεύω σε αυτό το παιχνίδι.

Ο Agarwal δεν έκανε καμία περαιτέρω διευκρίνηση, αλλά κατά πάσα πιθανότητα τα νέα είναι καλά για το project. Όσοι ανησυχούσαν πως το Factions έχει ακυρωθεί μπορούν πλέον να ηρεμήσουν. Ενδεχομένως το project να υπέστη κάποιο μικρό reboot μετά τα σκαμπανεβάσματα του προηγούμενου μήνα, αλλά η Naughty Dog φαίνεται πως ακόμη το προσπαθεί.

Για την ιστορία, το multiplayer project της Naughty Dog αρχικά προοριζόταν ως mode του The Last of Us Part 2, όπως δηλαδή και το Factions του πρώτου παιχνιδιού. Ωστόσο, το 2019 το στούντιο είχε ανακοινώσει πως θα χωρίσει την εμπειρία σε δύο μέρη, μιας και η κλίμακα και η φιλοδοξία είχαν μεγαλώσει. Μέχρι στιγμής το μόνο επίσημο υλικό που έχουμε δει είναι η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο.