Όλα τα PS5 Slim δε θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια αν δεν συνδεθούν έστω μια φορά στο internet;

Σύμφωνα με εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου
02 Νοεμβρίου 2023 15:23
Όλα τα PS5 Slim δε θα μπορούν να παίξουν παιχνίδια αν δεν συνδεθούν έστω μια φορά στο internet;

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικές ώρες έκαναν το γύρο του διαδικτύου οι πρώτες πραγματικές εικόνες του PlayStation 5 Slim, αφού ένας ενδιαφερόμενος κατάφερε να βρει το bundle της κονσόλας με το επερχόμενο Modern Warfare 3 σε ένα κατάστημα που βιάστηκε να το βγάλει στα ράφια. Πέρα από τη σύγκριση των διαστάσεων με το αρχικό PS5 που σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον, μια τεράστια συζήτηση ξεκίνησε στα social media και στους gaming κύκλους και για μια άλλη πληροφορία που προέκυψε από τις φωτογραφίες αυτές.

Ειδικότερα, ήδη γνωρίζαμε πως αν κάποιος κάτοχος PlayStation 5 Digital Edition θέλει να προσθέσει μέσο ανάγνωσης δίσκων, θα χρειάζεται να συνδέσει την κονσόλα στο διαδίκτυο για να ολοκληρώσει τη ζεύξη και να ενεργοποιηθεί το disk drive. Ωστόσο, ο χρήστης του X (πρώην Twitter) με παρατσούκλι @phantompainss που αγόρασε το πρώτο PS5 Slim, έκανε μια πολύ ανησυχητική διαπίστωση.

Κανένα νέο PS5 πρακτικά δεν θα λειτουργεί αν δεν συνδεθεί μια φορά στο διαδίκτυο, αφού ακόμη και το μοντέλο που έχει προ-εγκατεστημένο το disk drive απαιτεί ψηφιακή ζεύξη μέσω του PlayStation Network. Αυτό σημαίνει πως η κονσόλα δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παίξει φυσικά αντίτυπα παιχνιδιών, αν δεν έχει συνδεθεί έστω και μια φορά στο διαδίκτυο, ενώ προφανώς αν δεν συνδεθεί κάποιος δε μπορεί να παίξει ούτε ψηφιακά παιχνίδια.

Το γεγονός ότι το PS5 χρειάζεται πλέον υποχρεωτικά πρόσβαση στο διαδίκτυο για να λειτουργήσει, αν και αμελέτητο για την συντριπτική πλειοψηφία των παικτών στο τώρα, έχει προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες σε συλλέκτες και όχι μόνο. Υπάρχουν πολλές συνεπείς για την ιστορική διατήρηση, ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία, αφού αν στο μέλλον κλείσουν ή αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι servers του PlayStation Network, αρκετές gaming κονσόλες θα βρεθούν χωρίς…gaming δυνατότητες.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί πως ακόμη δεν ξέρουμε τι συμβαίνει επίσημα. Μπορεί το μήνυμα που εμφανίστηκε στον εν λόγω χρήστη να προέκυψε από κάποιο λάθος. Για παράδειγμα, μπορεί ο χρήστης να έβγαλε και να ξαναέβαλε το αποσπώμενο disk drive στην κονσόλα πριν την ανοίξει για πρώτη φορά, για να δει πως λειτουργεί ο μηχανισμός και αυτό να πυροδότησε την pairing διαδικασία. Επομένως, μέχρι να έχουμε περισσότερα στοιχεία, δεν μπορούμε να είμαστε απολύτως βέβαιοι.

Το μήνυμα που εμφανίζεται στο πρώτο άνοιγμα της κονσόλας: