Το Stellar Blade κατάφερε κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλο αποκλειστικό του PlayStation!

Φαίνεται να το έχει λατρέψει η κοινότητα
30 Απριλίου 2024 16:39
Το Stellar Blade κατάφερε κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλο αποκλειστικό του PlayStation!

Δεν έχουν περάσει πολλά εικοσιτετράωρα από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το Stellar Blade και η κοινότητα του PlayStation φαίνεται πως αγκάλιασε αμέσως την περιπέτεια της Eve! Συγκεκριμένα, το Stellar Blade κατάφερε κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλο αποκλειστικό του PlayStation: Είναι το υψηλότερα βαθμολογημένο αποκλειστικό παιχνίδι του PS5 στο Metacritic όσον αφορά το User Score.

Για την ακρίβεια, το Stellar Blade ισοβαθμεί για την πρώτη θέση στην κατάταξη των τίτλων του PS5 με το Cyberpunk 2077: Ultimate Edition και το Resident Evil 4: Separate Ways, που όλα έχουν 9.2. Ωστόσο, τα δύο εν λόγω παιχνίδια έχουν πάρα πολύ λιγότερες κριτικές, 80 και 327 αντίστοιχα, ενώ το Stellar Blade έχει 9.2 σκορ από 1934 User Ratings, κάτι που κάνει το βαθμό ακόμη πιο έγκυρο.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί πως θεωρητικά ο θρόνος ανήκει στο Hitman Trilogy που έχει 9.9 User Score, αλλά μιας και υπάρχουν μόνο 10 κριτικές για αυτό τον βαθμό στη βάση δεδομένων του Metacritic, ακόμη και μια ψήφος θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά το σκορ.

Φυσικά, το σύστημα του Metacritic δεν είναι τέλειο, αφού επηρεάζεται εύκολα από review bombing εκστρατείες. Παρόλα αυτά, το γεγονός ότι το Stellar Blade κατάφερε να ξεπεράσει το User Score όλων των άλλων αποκλειστικών του PS5, όπως τα Marvel’s Spider-Man 2 και God of War Ragnarok που έχουν 8.9 και 8.1 αντίστοιχα, παραμένει αξιοσημείωτο.

Τα τρία παιχνίδια του PS5 με τα καλύτερα User Scores στο Metacritic:

Το Stellar Blade είναι διαθέσιμο αποκλειστικά για το PlayStation 5. Το review των Unboxholics για τον τίτλο αναφέρει:

Το Stellar Blade είναι συνολικά μια πολύ ποιοτική εμπειρία. Μου θύμισε character-action βιντεοπαιχνίδι «από τα παλιά» και το λέω αυτό μόνο με την θετική ερμηνεία που μπορεί να έχει ο χαρακτηρισμός. Η κορεατική ομάδα ανάπτυξης Shift Up φάνηκε πως είναι διαβασμένη, μελετώντας αγαπημένα παιχνίδια του είδους των hack ‘n’ slash, όπως τα NieR, τα Devil May Cry και τα God of War, με αποτέλεσμα ένα πολύ στιβαρό, γρήγορο και εθιστικό gameplay που έχει ελάχιστα ψεγάδια. Στην ιδιαίτερη φόρμουλα του τίτλου υπάρχουν στοιχεία και από τα Souls, αλλά και από τα open-world που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια. Βέβαια, δεν μπορώ να πω πως το Stellar Blade πρωτοτυπεί ιδιαίτερα κάπου ή ότι δεν υπάρχουν ψεγάδια, αλλά ό,τι προσπαθεί να κάνει, το κάνει καλά. Ακόμη και η ιστορία, από την οποία δεν περίμενα πολλά όταν είχα δει τα πρώτα trailers, με εξέπληξε πολύ ευχάριστα, αφού καταπιάνεται με σύνθετες ιδέες και σε βάζει σε σκέψεις. Ο τεχνικός τομέας είναι εξαιρετικός, ενώ και η μουσική του ντύνει κατάλληλα την κάθε στιγμή. Εν κατακλείδι, η αίσθηση που μου άφησε το Stellar Blade είναι μια που σπανίζει στις μέρες μας, όταν η AAA βιομηχανία οδεύει να γίνει ομοιογενής πολτός…

Για περισσότερα μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την κριτική πατώντας εδώ.