PS5 Slim: Πρώτες φωτογραφίες από την πραγματική ζωή – Δείτε πόσο μικρό είναι

Καθώς και σύγκριση με το αρχικό PS5, αλλά και φωτογραφίες από τη νέα βάση στήριξης
01 Νοεμβρίου 2023 00:36
PS5 Slim: Πρώτες φωτογραφίες από την πραγματική ζωή – Δείτε πόσο μικρό είναι

Απέχουμε μόλις μερικές ημέρες από την κυκλοφορία του PlayStation 5 Slim και όπως φαίνεται η νέα έκδοση της κονσόλας της Sony έχει φτάσει ήδη στα καταστήματα. Συγκεκριμένα, ο χρήστης του X (πρώην Twitter) με παρατσούκλι @phantompainss βρήκε σε ένα κατάστημα της περιοχής του ένα bundle της κονσόλας με το επερχόμενο Modern Warfare 3, το οποίο και αποφάσισε να αγοράσει. Κάπως έτσι, έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες από την αλλαγμένη κονσόλα στην πραγματική ζωή.

Το νέο μοντέλο -που θεωρητικά δεν ονομάζεται Slim, αλλά απλώς PS5- έχει σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά μειωμένο κατά περισσότερο από 30% όγκο, με το βάρος να είναι έως και 25% μικρότερο. Παράλληλα, το νέο PS5 έχει διαστάσεις 358 × 96 × 216 mm (πλάτος × ύψος × βάθος), την ώρα που το αρχικό μοντέλο είχε αντίστοιχες εξωτερικές διαστάσεις 390 x 104 x 260. Αντίστοιχα, το νέο Digital μοντέλο έχει διαστάσεις 358 × 80 × 216 mm, την ώρα που το τωρινό Digital Edition PS5 έχει εξωτερικές διαστάσεις 390mm x 92mm x 260mm.

Φυσικά, το πώς μεταφράζονται τα νούμερα αυτά στην πραγματική ζωή είναι άλλη υπόθεση, οπότε παρακάτω θα βρείτε το σχετικό φωτογραφικό υλικό που έφερε στη δημοσιότητα ο @phantompainss για να καταλάβετε καλύτερα.

Βέβαια, σε αυτό το σημείο πρέπει να σημειωθεί πως ο χρήστης έκανε και μια πολύ ανησυχητική διαπίστωση. Το νέο PS5 πρακτικά δεν λειτουργεί αν δεν συνδεθεί στο διαδίκτυο, αφού ακόμη και το μοντέλο που έχει προ-εγκατεστημένο το disk drive απαιτεί ψηφιακή ζεύξη μέσω του PlayStation Network. Αυτό σημαίνει πως η κονσόλα δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παίξει φυσικά αντίτυπα παιχνίδια, αν δεν έχει συνδεθεί έστω και μια φορά στο διαδίκτυο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιστορική διατήρηση, ένα σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία.

Το PS5 Slim από όλες τις πλευρές:

Το PS5 Slim σε σύγκριση με το αρχικό PS5:

Η νέα βάση οριζόντιας στήριξης του PS5 Slim που περιλαμβάνεται στη συσκευασία:

Το μήνυμα που εμφανίζεται στο πρώτο άνοιγμα της κοσνόλας: