Η Blizzard έκλεισε το trade σύστημα του Diablo IV για ένα συγκεκριμένο λόγο

Θα επανέλθει σύντομα
24 Οκτωβρίου 2023 09:12
Η Blizzard έκλεισε το trade σύστημα του Diablo IV για ένα συγκεκριμένο λόγο

Η Blizzard έκλεισε το trade σύστημα του Diablo IV για να αποφύγει ένα σημαντικό exploit που εντόπισε ότι γινόταν trade μεταξύ των παικτών. Τα νέα έρχονται μέσα από το επίσημο forum της εταιρίας, στο οποίο ο community manager, filthierich, είπε ότι οι developers εργάζονται πυρετωδώς για να βελτιώσουν αυτό το πρόβλημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα, υπήρχε ένα «παραθυράκι» που άφηνε τους παίκτες να κάνουν duplicate (διπλά) τα αντικείμενα που ανταλλάζουν μεταξύ τους και φαίνεται ότι αυτό το exploit ήταν γνωστό στην κοινότητα. Ωστόσο, η Blizzard έκλεισε ολόκληρο το trade χαρακτηριστικό του παιχνιδιού για να το αποφύγει.

Εργαζόμαστε για να διορθώσουμε αυτό το πρόβλημα και θα σας ενημερώσουμε μόλις αποκαταστήσουμε τη δυνατότητα του trade συστήματος. Θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε για να εξασφαλίσουμε μια υγιή εμπειρία για όλους τους παίκτες.

Στη συνέχεια, ο filthierich προειδοποίησε τους παίκτες που εκμεταλλεύτηκαν από το exploit με τις εξής δηλώσεις: Θα κινηθούμε ανάλογα με τους κανόνες σε οποιονδήποτε λογαριασμό έκανε ή κάνει duplicate gold ή αντικείμενα. Σας ευχαριστούμε που μοιραστήκατε αυτό το exploit μαζί μας.

Η Blizzard, λοιπόν, αναφέρει ότι οι παίκτες που χρησιμοποίησαν το exploit θα κριθούν και ίσως τους κάνει ban εντελώς. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, καθώς και τον περασμένο Αύγουστο πολλοί παίκτες διπλασίαζαν τα αντικείμενά τους μέσω ενός άλλου exploit και οι λογαριασμοί τους αποκλείστηκαν. Στην ουσία, αυτό το «παραθυράκι» δίνει σε παίκτες τη δυνατότητα να διπλασιάσουν τα αντικείμενά τους ή τα χρήματά τους μέσα στο παιχνίδι και αυτό σημαίνει ότι εάν ένας παίκτης έχει ένα πολύ σπάνιο όπλο, θα μπορεί να το έχει δύο ή και παραπάνω φορές και ύστερα να το κάνει trade με έναν άλλον.

Diablo 4: Το επόμενο patch θα φέρει αυτό που ζητάνε οι παίκτες

Η Blizzard έβαλε αίμα μέσα σε ένα Diablo gaming PC και το δίνει σε διαγωνισμό. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ. Εμείς παίξαμε τον Ιούνιο το παιχνίδι της Blizzard και μπορείτε να διαβάσετε την άποψή μας πατώντας εδώ. Μεταξύ άλλων, είχαμε αναφέρει τα εξής:

Το Diablo IV είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια για το καλοκαίρι και σίγουρα το πιο εθιστικό RPG που έπαιξα τα τελευταία χρόνια. Η κλασσική συνταγή της Blizzard επιστρέφει άκρως αναβαθμισμένη με πολλές νέες πινελιές που κάνουν το gameplay εθιστικό και κρατάει τον παίκτη για ώρες μπροστά από την οθόνη του. Ο τίτλος είναι πραγματικά τεράστιος, έχει πάρα πολύ περιεχόμενο που θα βγάλει τα χρήματα που δώσατε ή θα δώσετε και με το παραπάνω. Θεωρώ ότι είναι από τα καλύτερα κεφάλαια του franchise και βρίσκεται εκεί ψηλά μαζί με το Diablo II. Το co-op και το cross-platform είναι μία ευχάριστη προσθήκη, ενώ αν ψάχνατε έναν τίτλο για να παίξετε με την παρέα σας τώρα το καλοκαίρι, σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Το προτείνω επίσης και σε εκείνους που θέλουν να μάθουν για πρώτη φορά τι εστί Diablo.

Για την ιστορία, το Diablo IV είναι διαθέσιμο από τις αρχές του Ιουνίου για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC, προσφέροντας cross-platform play και cross-progression, καθώς και co-op για έως και τέσσερις παίκτες, με την επιλογή για couch co-op δύο παικτών στις κονσόλες.