Η Blizzard ακύρωσε την BlizzCon 2024

Ανανεώνοντας όμως το ραντεβού για το μέλλον
25 Απριλίου 2024 23:13
Η Blizzard ακύρωσε την BlizzCon 2024

Τα τελευταία χρόνια το σερί της BlizzCon δεν είναι και το καλύτερο. Το 2020 η Blizzard είχε ακυρώσει την εκδήλωση λόγω της πανδημίας, ενώ το 2021 είχε κάνει ένα αποκλειστικά ψηφιακό σόου. Έπειτα, το 2022 η εκδήλωση ακυρώθηκε ξανά όταν ξέσπασε το μεγάλο σκάνδαλο των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης. Έτσι, ενώ τα πράγματα είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε μια σειρά το 2023 που η BlizzCon πραγματοποιήθηκε κανονικά, η Blizzard ήρθε τώρα να κάνει τώρα τη δυσάρεστη ανακοίνωση.

Και επίσημα η Blizzard ακύρωσε την BlizzCon 2024, τονίζοντας πως σκοπεύει να επαναφέρει την εκδήλωση κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα χρόνια. Βέβαια, η εταιρία δεν θα καθίσει εντελώς με σταυρωμένα τα χέρια και επισήμανε πως σκοπεύει αντιθέτως να εκμεταλλευτεί άλλες εκδηλώσεις και εκθέσεις της βιομηχανίας, όπως η Gamescom.

Η ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της επισημαίνει:

Μετά από προσεκτική σκέψη κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, εμείς στην Blizzard πήραμε την απόφαση να μην διοργανώσουμε την BlizzCon το 2024. Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε ελαφρά τη καρδία, καθώς η BlizzCon παραμένει ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός για όλους μας και ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς την περιμένετε με ανυπομονησία. Παρόλο που προσεγγίζουμε διαφορετικά τη φετινή χρονιά και καθώς έχουμε εξερευνήσει διαφορετικές μορφές εκδηλώσεων στο παρελθόν, να είστε σίγουροι ότι είμαστε εξίσου ενθουσιασμένοι όσο ποτέ άλλοτε να επαναφέρουμε το BlizzCon τα επόμενα χρόνια.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα μοιραστούμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις κυκλοφορίες μας που θα γίνουν αργότερα μέσα στη χρονιά, συμπεριλαμβανομένου του World of Warcraft: The War Within και του πρώτου expansion του Diablo IV, Vessel of Hatred. Για να γιορτάσουμε αυτές τις επερχόμενες κυκλοφορίες και για να φέρουμε τις κοινότητές μας κοντά με νέους και ιδιαίτερους τρόπους, σύντομα θα μοιραστούμε μερικά συναρπαστικά σχέδια για άλλες εμπορικές εκθέσεις και συνέδρια της βιομηχανίας, όπως η Gamescom. Ανυπομονούμε να σας πούμε περισσότερα για αυτά τα σχέδια σύντομα.

Ανυπομονούμε επίσης για τις στάσεις του Overwatch Champions Series τόσο στο Dreamhack Dallas όσο και στο Dreamhack Stockholm. Παράλληλα είμαστε ενθουσιασμένοι που προγραμματίζουμε πολλαπλές, παγκόσμιες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 30ής επετείου του Warcraft, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εκτός από τους εορτασμούς εντός του παιχνιδιού στα παιχνίδια Warcraft καθ' όλη τη διάρκεια του 2024. Παρόλο που αυτές οι εκδηλώσεις είναι διαφορετικές από την BlizzCon, αξιοποιούμε όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας για να διασφαλίσουμε ότι θα φέρουν το ίδιο πνεύμα γιορτής και συντροφικότητας.

Η ελπίδα μας είναι ότι αυτές οι εμπειρίες - μαζί με διάφορες εκδηλώσεις της βιομηχανίας που θα μεταδίδονται ζωντανά, όπου θα σας κρατάμε ενήμερους για το τι συμβαίνει στα σύμπαντα των παιχνιδιών μας - θα αποτυπώσουν την ουσία αυτού που κάνει την κοινότητα της Blizzard τόσο ξεχωριστή.