Το πρώην αφεντικό της Blizzard θα ήθελε επιλογή “φιλοδωρήματος” στο τέλος των καλών games

Το ξέρει ήδη ότι σε πολλούς δε θα άρεσε αυτό
15 Απριλίου 2024 10:33
Το πρώην αφεντικό της Blizzard θα ήθελε επιλογή “φιλοδωρήματος” στο τέλος των καλών games

Το πρώην αφεντικό της Blizzard, Mike Ybarra, πήρε τη σκυτάλη μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter) και δήλωσε κάτι που ίσως φανεί παράξενο σε ορισμένους παίκτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ybarra δήλωσε ότι πολλές φορές θα ήθελε να υπάρχει η επιλογή “φιλοδωρήματος” στο τέλος κάποιων φανταστικών παιχνιδιών, όπως είναι το Baldur’s Gate 3, το Elden Ring, το Red Dead Redemption 2 και πολλά ακόμα. Το ξέρει ότι τα 70 δολάρια που κοστίζουν πλέον τα παιχνίδια είναι ήδη πολλά χρήματα, αλλά ορισμένες φορές αισθάνεται ότι θα ήθελε να δώσει 10 ή και 20 δολάρια παραπάνω σαν “tip” στους προγραμματιστές.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Mike Ybarra:

Σκέφτηκα αυτή την ιδέα ως παίκτης, αφού τον τελευταίο καιρό ασχολούμαι πολύ με τα single-player παιχνίδια. Υπάρχουν μερικά παιχνίδια που όταν τα τελειώσω με κάνουν και νιώθω δέος και σκέφτομαι πόσο εκπληκτική ήταν η εμπειρία τους. Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι μακάρι να μπορούσα να δώσω στους δημιουργούς άλλα 10 ή 20 δολάρια όταν πέφτουν τα γράμματα ενός παιχνιδιού, γιατί άξιζε περισσότερα από τα αρχικά 70 δολάρια που κόστιζε και δεν προσπάθησε να με «εξαπατήσει» κάθε δευτερόλεπτο.

Παιχνίδια όπως το God of War, το Red Dead Redemption 2, το Baldur’s Gate 3 και το Elden Ring. Ξέρω ότι τα 70 δολάρια είναι ήδη πολλά, αλλά λέω για μία επιλογή στο τέλος ενός παιχνιδιού που θα ήθελα να υπάρχει. Μερικά παιχνίδια είναι τόσο ξεχωριστά.

Ξέρω πως στους περισσότερους δε θα αρέσει αυτή η ιδέα. Καταλαβαίνω πως έχουμε κουραστεί να δίνουμε φιλοδωρήματα σε όλα τα άλλα. Αλλά αυτό το βλέπω σαν κάτι διαφορετικό -από την πίεση να δώσουμε ένα φιλοδώρημα που αντιμετωπίζουν πολλοί- και να δώσουμε την ανατροφοδότησή μας.

Τα σχόλια ήταν αρκετά κάτω από αυτό το post του Ybarra, με αρκετούς παίκτες να λένε ότι εάν ένα παιχνίδι αρέσει σε εκείνους, τότε το αγοράζουν και σε φίλο τους. Έτσι, έχουν δώσει ήδη δύο φορές χρήματα στους developers και όχι μία.

Εσάς ποια είναι η άποψή σας; Πείτε μας στα σχόλια!