ΦΗΜΗ: Το PS5 Pro θα είναι «τέρας» με πανίσχυρα RDNA3 γραφικά και περισσότερη RAM

Η μεγαλύτερη διαρροή που είχαμε μέχρι σήμερα για τα specs του
17 Οκτωβρίου 2023 19:30
ΦΗΜΗ: Το PS5 Pro θα είναι «τέρας» με πανίσχυρα RDNA3 γραφικά και περισσότερη RAM

Πριν μερικές ημέρες η Sony ανακοίνωσε και επίσημα το PS5 Slim, κάτι το οποίο όπως σας ενημερώσαμε πρακτικά επιβεβαιώνει και την ύπαρξη του PS5 Pro, για το οποίο ακούγονται φήμες εδώ και αρκετούς μήνες. Τώρα, λάδι στη φωτιά έρχεται να βάλει ο YouTuber RedGamingTech, ο οποίος είναι αρκετά γνωστός στους PC hardware κύκλους, αφού πολλές φορές στο παρελθόν έχει διαρρεύσει έγκυρες πληροφορίες για ακυκλοφόρητο hardware.

Ο leaker, λοιπόν, ήρθε τώρα να αποκαλύψει όλα όσα έχει ακούσει για την αναβαθμισμένη κονσόλα της Sony και τις τεχνικές προδιαγραφές της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, η Sony φαίνεται πως θα ακολουθήσει τη δοκιμασμένη στρατηγική του PS4 Pro, διατηρώντας την ίδια γενιά επεξεργαστή, αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα. Αυτό φυσικά βοηθά πολύ τη συμβατότητα.

Παράλληλα, το άλμα θα είναι τεράστια στο γραφικά, αφού η Sony θα κάνει τη μετάβαση σε GPU RDNA 3 αρχιτεκτονικής. Πέρα από τις επιπλέον λειτουργίες που θα υποστηρίζει, η νέα γενιά είναι και πάρα πολύ καλύτερη στο Ray Tracing. Μάλιστα, η κάρτα γραφικών του PS5 Pro θα είναι και πολύ μεγαλύτερη από άποψη ωμών αριθμών, με 60 computes units αντί για 36 και ακόμη μεγαλύτερη συχνότητα έως 2.8 GHz αντί για έως 2.23 GHz.

Η Sony ακούγεται πως θα αναβαθμίσει το PS5 Pro και με περισσότερη μνήμη, προσθέτοντας 2 ή 4 ξεχωριστά GB για το λειτουργικό σύστημα, κάτι που σημαίνει πως όλα τα 16GB της ακόμη πιο γρήγορης GDDR6 θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα για τα παιχνίδια.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια πρώτη σύγκριση των δύο μοντέλων σύμφωνα με τα όσα ξέρουμε μέχρι τώρα.

PS5 vs PS5 Pro – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Επεξεργαστής:

PS5 Pro: AMD Zen 2 αρχιτεκτονικής με 8 πυρήνες σε συχνότητα σχεδόν 4Ghz
PS5: AMD Zen 2 αρχιτεκτονικής με 8 πυρήνες και variable συχνότητα έως 3.5 GHz

GPU:

PS5 Pro: AMD Radeon RDNA 3 αρχιτεκτονική με 60 compute units και variable frequency έως 2.8 GHz
PS5: AMD Radeon RDNA 2 αρχιτεκτονική με 36 compute units και variable frequency έως 2.23 GHz (10.3 TFLOPS)

Μνήμη:

PS5 Pro: 16GB GDDR6 στα 18000MT/s (πιθανώς με bandwidth 576GB/s αν έχουμε 256bit bus) + ίσως 2 ή 4GB DDR5 για το λειτουργικό
PS5: 16GB GDDR6 με bandwidth 448GB/s

Ήχος:

PS5 Pro: Αναβαθμισμένη “Tempest” 3D AudioTech με έως και διπλάσια απόδοση
PS5: “Tempest” 3D AudioTech

 Προφανώς, μιας και το PS5 Pro δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τη Sony, σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη όλες τις παραπάνω πληροφορίες με επιφύλαξη.