Counter-Strike 2: Προειδοποίηση από τη Valve για ενέργεια που μπορεί κατά λάθος να οδηγήσει σε ban

Και επηρεάζει τους AMD χρήστες
13 Οκτωβρίου 2023 22:59
Counter-Strike 2: Προειδοποίηση από τη Valve για ενέργεια που μπορεί κατά λάθος να οδηγήσει σε ban

Μια επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε η Valve για τους παίκτες του Counter-Strike 2 με AMD κάρτες γραφικών, αφού μπορεί κατά λάθος να δεχθούν VAC ban, μόνο και μόνο ενεργοποιώντας μια λειτουργία του συστήματός τους!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πριν κάποιες ώρες η AMD κυκλοφόρησε τον driver 23.10.1 για τις κάρτες γραφικών της, ο οποίος επέτρεπε τη χρήση της Anti-Lag+ λειτουργίας και στο Counter-Strike 2 για μειωμένο latency. Ωστόσο, η υλοποίηση της AMD έμοιαζε κατά κάποιον σαν cheat, αφού παράκαμπτε τα DLL αρχεία του παιχνιδιού. Το αποτέλεσμα ήταν το anti-cheat σύστημα να ανιχνεύει πως ο παίκτης έχει τροποποιήσει τα αρχεία, κάνοντάς τον ban, χωρίς όμως να έχει κάνει τίποτα τέτοιο στην πραγματικότητα.

Ο driver πλέον αφαιρέθηκε από τους servers της εταιρίας, αλλά ήδη υπήρξαν πολλά θύματα, επομένως σε περίπτωση που έχετε AMD GPU, βεβαιωθείτε καλού κακού πως δεν έχετε ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό.

Η ανακοίνωση της Valve σχετικά με το πρόβλημα:

Ο πιο πρόσφατος driver της AMD έκανε διαθέσιμο το "Anti-Lag/+" χαρακτηριστικό τους για το CS2, το οποίο υλοποιείται παρακάμπτοντας τις DLL λειτουργίες της μηχανής γραφικών.

Αν είστε κάτοχος AMD κάρτας γραφικών και παίζετε Counter-Strike 2, ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΡΟΠΕΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ANTI-LAG/+. Οποιαδήποτε παραποίηση του κώδικα του CS θα οδηγήσει σε VAC ban.

Μόλις η AMD κυκλοφορήσει μια ενημέρωση, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά του εντοπισμού των επηρεαζόμενων χρηστών και να αντιστρέψουμε τα bans τους.