Ξεχάστε το Counter-Strike 2 αν έχετε Mac

Επίσημη ανακοίνωση από την Valve
10 Οκτωβρίου 2023 17:57
Ξεχάστε το Counter-Strike 2 αν έχετε Mac

Η Valve προέβη σε μερικές ανακοινώσεις που αφορούν το πρόσφατο Counter-Strike 2 και τους παίκτες που θέλουν το παιχνίδι στα Mac. Ο FPS τίτλος κυκλοφόρησε πρόσφατα αποκλειστικά για τα PC/Linux στο Steam, αλλά όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει ποτέ σε υπολογιστές της Apple.

Μέσα από ένα δελτίο Τύπου που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του Steam, η Valve ανακοίνωσε και επίσημα ότι το Counter-Strike 2 δε θα κυκλοφορήσει σε Mac γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί παίκτες.

Καθώς η τεχνολογία προχωράει, λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να σταματήσουμε την υποστήριξη σε παλιό hardware, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργικών συστημάτων DirectX 9 και 32-bit. Ομοίως, δεν θα υποστηρίζουμε πλέον macOS. Σε συνδυασμό, αυτά τα δύο, αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 1% των ενεργών παικτών του CS:GO. Προχωρώντας μπροστά, το Counter-Strike 2 θα υποστηρίζει αποκλειστικά 64-bit λειτουργικά Windows και Linux.

Το Counter-Strike 2 κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες και αντικατέστησε το εξαιρετικά δημοφιλές και πολύ επιτυχημένο Counter-Strike: Global Offensive. Η εταιρία κοιτάζει μπροστά και όπως διαβάσατε παραπάνω, σταματάει την υποστήριξη σε 32-bit λειτουργικά, ενώ παράλληλα δε θα το φέρει ούτε στα MacOS.

Για την ιστορία, το update του Counter-Strike 2 που αντικατέστησε ουσιαστικά το CS:GO, κυκλοφόρησε και στα Mac, αλλά μόλις γινόταν η εγκατάσταση, οι παίκτες δεν μπορούσαν να παίξουν ούτε το CS:GO, αλλά ούτε και το Counter-Strike 2. Μάλιστα, δεν υπάρχει ούτε επιλογή για να γίνει “rollback”.

Η Valve πρόσθεσε επίσης ότι όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν να παίζουν CS:GO στο macOS θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια παλαιού τύπου έκδοση, η οποία έχει όλα τα χαρακτηριστικά του CS:GO εκτός από το επίσημο matchmaking. Η υποστήριξη για αυτήν την έκδοση θα τελειώσει την 1η Ιανουαρίου 2024. Μετά από εκείνη την ημερομηνία, το παιχνίδι θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στα Mac, αλλά θα λείπουν ορισμένες λειτουργίες όπως το να έχετε πρόσβαση στο inventory σας.

Όσοι Mac χρήστες αγόρασαν το Prime Status στο Counter-Strike θα μπορούν να κάνουν refund μέχρι την 1η Δεκεμβρίου του 2023.