Απίστευτο: Τρίτο ρεκόρ τον ίδιο μήνα για το Steam!

Έσπασαν τα φρένα για την πλατφόρμα της Valve
18 Μαρτίου 2024 13:11
Απίστευτο: Τρίτο ρεκόρ τον ίδιο μήνα για το Steam!

To Steam, η πασίγνωστη PC gaming πλατφόρμα της Valve, κατάφερε να γράψει ιστορία. Για τρίτη φορά μέσα στον ίδιο μήνα έσπασε ρεκόρ χρηστών. Πρακτικά, κάθε Σαββατοκύριακο εδώ και τρεις διαδοχικές εβδομάδες, το Steam συγκεντρώνει περισσότερους χρήστες από ποτέ!

Ήδη το αρχικό ρεκόρ ήταν αρκετά ασυνήθιστο μιας και δε συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, όπως για παράδειγμα κάποιο μεγάλο launch, ούτε διανύουμε κάποια εορταστική περίοδο, όπως αυτή των Χριστουγέννων που σπάνε συνήθως τα ρεκόρ engagement. Κι όμως, η πλατφόρμα της Valve συνεχίζει να σαρώνει και μεγαλώνει οργανικά, με τρία σερί ρεκόρ μέσα στο Μάρτιο.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Steam έσπασε το ρεκόρ των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών του, ξανά με άλμα της τάξεως του εκατομμυρίου. Αναλυτικότερα, η PC πλατφόρμα ξεπέρασε τους 36 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες, με 36,354,393 να είναι συνδεδεμένοι σε μια στιγμή χτες, Κυριακή 17 Μαρτίου του 2024. Από αυτούς, οι 11,576,186 έπαιζαν κάποιο παιχνίδι και οι υπόλοιποι είχαν απλά ανοιχτό το Steam στον υπολογιστή τους.

Αυτό σημαίνει πως έχουμε διπλό ρεκόρ, τόσο για τους ταυτόχρονους χρήστες όσο και για τους ταυτόχρονους παίκτες. Το ιστορικό των πρόσφατων ρεκόρ διαμορφώνεται ως εξής λοιπόν:

2 Μαρτίου - 34,298,950 χρήστες (11,139,189 παίκτες)

10 Μαρτίου - 35,385,530 χρήστες (11,117,276 παίκτες)

17 Μαρτίου - 36,354,393 χρήστες (11,576,186 παίκτες)

Όσον αφορά τα παιχνίδια που έπαιζαν όλοι αυτοί οι παίκτες στο Steam, για άλλη μια φορά η πρώτη δεκάδα για το εν λόγω εικοσιτετράωρο απαρτιζόταν από γνωστούς τίτλους που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα charts. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του νέου αυτού peak, το Counter-Strike 2 ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι της πλατφόρμας, έχοντας ανακτήσει πλέον τη θέση του στην κορυφή. Μάλιστα, το online shooter άγγιξε το εντυπωσιακό μέγιστο των 1,425,033 ταυτόχρονων παικτών μέσα σε αυτό το εικοσιτετράωρο. Αμέσως μετά ακολουθεί το DOTA 2, ενώ τρίτο βρέθηκε το PUBG: BATTLEGROUNDS που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές ακόμη και τόσα χρόνια μετά. Σταθερά υψηλά, στην τέταρτη θέση, ήταν το Apex Legends που διατηρεί μια πολύ μεγάλη και πιστή βάση παικτών.

Το πέμπτο δημοφιλέστερο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του ρεκόρ ήταν το HELLDIVERS 2, το οποίο παραμένει viral από τη στιγμή που κυκλοφόρησε, με την PC κοινότητα να το έχει αγκαλιάσει. Πλέον ο τίτλος του PlayStation έχει και αυτός μια πολύ πιστή βάση, με τα νούμερα του να παραμένουν αρκετά σταθερά εδώ και εβδομάδες. Το peak του τίτλου για το εν λόγω εικοσιτετράωρο ήταν οι 378,370 παίκτες. Το Palworld έπεσε πλέον εκτός δεκάδας, με το Baldur's Gate 3 να επιστρέφει στη δέκατη θέση.

Τέλος να σημειωθεί πως το Tom Clancy's Rainbow Six Siege της Ubisoft έσπασε το ρεκόρ του όλων των εποχών μέσα στο συγκεκριμένο εικοσιτετράωρο, με 201,933 ταυτόχρονους παίκτες.