Το Steam γράφει ιστορία με νέο τεράστιο ρεκόρ όλων των εποχών!

Σε ένα απλό Σάββατο...
02 Μαρτίου 2024 19:24
Το Steam γράφει ιστορία με νέο τεράστιο ρεκόρ όλων των εποχών!

Για δεύτερη φορά μέσα στο 2024, το Steam κατάφερε να σπάσει ρεκόρ. Ναι, παρόλο που δε συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, όπως για παράδειγμα κάποιο μεγάλο launch, ούτε διανύουμε κάποια εορταστική περίοδο, όπως αυτή των Χριστουγέννων που σπάνε συνήθως τα ρεκόρ engagement, η πλατφόρμα της Valve συνεχίζει να σαρώνει!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Steam έσπασε το ρεκόρ των ταυτόχρονα συνδεδεμένων χρηστών του, καθώς και το ρεκόρ των ταυτόχρονων παικτών του. Αναλυτικότερα, η PC πλατφόρμα ξεπέρασε τους 34 εκατομμύρια ταυτόχρονους χρήστες, με 34,298,950 να είναι συνδεδεμένοι σε μια στιγμή σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου του 2024. Από αυτούς, οι 11,139,189 έπαιζαν κάποιο παιχνίδι και οι υπόλοιποι είχαν απλά ανοιχτό το Steam στον υπολογιστή τους.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε επιτευχθεί στις αρχές της χρονιάς, δηλαδή την Κυριακή 7 Ιανουαρίου του 2024, όταν στην πλατφόρμα της Valve συγκεντρώθηκαν 33,675,229 ταυτόχρονοι χρήστες, με 10,837,140 να παίζουν παιχνίδια. Η διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ είναι εμφανώς πολύ μεγάλη, αφού ξεπερνά τους 600 χιλιάδες χρήστες.

Όσον αφορά τα παιχνίδια που έπαιζαν όλοι αυτοί οι παίκτες στο Steam, για άλλη μια φορά η πρώτη δεκάδα για το εν λόγω εικοσιτετράωρο απαρτιζόταν από γνωστούς τίτλους που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα charts. Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια του νέου αυτού peak, το Counter-Strike 2 ήταν το δημοφιλέστερο παιχνίδι της πλατφόρμας. Αμέσως μετά ακολουθεί το DOTA 2 , ενώ τρίτο βρέθηκε το PUBG: BATTLEGROUNDS που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές ακόμη και τόσα χρόνια μετά. Σταθερά υψηλά, στην τέταρτη θέση, ήταν το Apex Legends που διατηρεί μια πολύ πιστή βάση παικτών.

Το πέμπτο δημοφιλέστερο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του ρεκόρ ήταν το HELLDIVERS 2, το οποίο παραμένει viral από τη στιγμή που κυκλοφόρησε, με την PC κοινότητα να το έχει αγκαλιάσει. Το peak του τίτλου για το εν λόγω εικοσιτετράωρο ήταν οι 440,473 παίκτες. Αξίζει να σημειωθεί πως και το Palworld παραμένει από την αρχή της χρονιάς εξαιρετικά δημοφιλές, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση στα charts, με 273,204 παίκτες.